OPTİK SENSÖR

megalaz

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba.
Bizim bir ödevimiz var.Optik sensör arıyoruz.
15-20 cm ölçüm mesafesi olan ,1mm hassasiyete sahip.
500-600 euro fiyat geldi.Sizce bu fiyat makul müdür? DOğru mudur..

Lazerli mesafe ölçüm sensörleri de aynı şekilde uçuk fiyatlara sahip..
Optik sensörlerden bu özelliklere sahip ,fiyatı cüzi bir model ,bir firma yok mudur?
(İsyan sayfanız var mı )
 
Merhaba, sensörü kullanım amacınızı detaylandırırsanız daha anlaşılır olur. öncelikle optik, fiberoptik veya fotoelektrik sensörlerde mesafe ölçümü tercih edilmez, bunun için lazer kullanmanız daha mantıklı olur. bunun başlıca 2 sebebi Lazer ışınlarını güdümlü ve frekansları çok yüksektir, bundan dolayı daha kararlı, ortam şartlarından az etkilenen bir ışıma yaparlar, kontrol çıkışları Analog sinyallerde olabildiği için bir ölçüm aracı olarak kullanılabilir. Optik sensörler ise genelde Dijital kontrol çıkışlı olduğundan Var,yok uygulamalarında hızlı, kolay ve ekonomik çözümlerdir. Burda esas olan transmitter sensörden gönderilen kaynak ışımanın, receiver sensörden alınması(bunlar ayrıda olabilir, tek ünite içinde toplanmışda olabilir), ışık şiddetine göre oranlanıp, analog çıkış verilerek mesafenin ölçülmesidir.

Çoğu markanın fotoelektrik sensöründe analog çıkış olmaz, sana önerilen sensörde böyle bir çıkış varsa muhtemelen bu fiber optik bir sensördür veya monitor çıkışı analogtur. Marka ve model belirtirsen bu fiyatın makul olup olmadığını söylemek daha doğru olur.

Bizde Keyence Marka Monitor Çıkışı 1-5V olan FS-V31M Kodlu fiberoptik kafasıyla birlikte sensörümüzün fiyatı, 300€ civarındadır.
 
o kadar olmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst