Operatör Panel İle PLC Kontrol Yardım...

Katılım
4 Ara 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar Elimde Fatek FBS-32MA PLC Ve Enda EOP40-043AT Operatör Paneli Var.Sizden Yardımınızı İstediğim Konu Şu.PLCye Gereken Program Yazdım.Operatör Paneliyle Haberleştirdim.Hataları Ve Arızaları Ekranda Gösterebiliyorum Fakat Dokunmatik Olarak Start Stop Motoru Çalıştır Durdur Gibi Komutları Nasıl Vereceğim.Butonları Koydum Adres Nasıl Olmalı.Yada Operatör Paneli İçin Farklı Programmı Yazılıyor.Bilgilendirirseniz Sevinirim.Teşekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
mevlutensaroglu Merhabalar,

Start stop işlemini yapmanız için gerekli buton bit buton olacaktır. Bu butondaki adresler ise PLC yazılımda motoru çalıştıran adres olmalı. Örneğin M1 yada X1 gibi. Bunları yaptıktan sonra, bit butonun içerisinden ON/OFF özelliğini aktif etmeniz gerekir. İsterseniz on ve off durumlarında farklı resimler koyarak görsellikte yapabilirsiniz.

Saygılarımla
Yusuf AYGEN
 
Panelden iç röleyi (bool) kontrol edebilirsiniz ve çıkışlar üzerinde iterasyon uygulamanız(yani direk olarak kontrol etmeniz) mümkün değildir. (örnek Panasonic)
 
operator paneli plc haberleşmesi nasıl yapılıyor
 
operator paneli plc haberleşmesi nasıl yapılıyor

Sabit bir haberleşme protokolünde (tanımlar,adresler,konumlar) operatör panelinden data yada konum blok raporları çekilir ve OP tarafından işlenir. Haberleşmeyi siz yapmıyorsunuz. Sadece İlgili protokole uygun haberleşme kablosunu takıyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,323
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst