Open Programmer (pic programlama devresi)

Katılım
14 Eki 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,
Open Programmer adlı bir devre var (Open Programmer, an open source USB programmer for PIC, ATMEL AVR, I2C-SPI-MicroWire-OneWire-UNIO EEPROM). Bu devreyi deneyen-yapan varmı acaba?

Kısıtlı ingilizcem ile yazıyı anlamaya çalıştım, 18F2550 yongasını programlayıp devreye takacağız ama bir ".hex" dosyası ve bir "firmware" den bahsediyor, acaba 18F2550'i alıp pic programlayıcısı olan bir arkadaşa götürsem ve bahsedilen ".hex" dosyası ile programlatsam olur mu?

Ya da pic programlama devresi için başka bir öneriniz olabilir mi?
 
expkits in pickit2 si var elimde, 2. yılı halen kullanıyorum, hiç sıkıntı yaşamadım, pici ters-yanlış takmaya karşı koruması mevcut hazır almanızı tavsiye ederim, fiyatı uygun. Pickit3 de var ama kullanmadım bilmiyorum hiç. Programlayıcı devresi kopyalamaddığım için şunu yapın çalışır diye tavsiyede bulunamayacağım ama yapıp çalıştıranlar var, elbette programlayıcı devrede kullanılan pice halihazırda mevcut bir programlayıcı ile gerekli (firmware-yazılım) programı yüklemek şart.
 
pickit 2 nin en ucuzu internette 63TL, open programmerin parçaları 20TL tutuyor, 1/3 fiyatına şansımı denesem mi diye düşünmekteyim.
 
Pic programlarken herzaman hata yapılır, (kit kullanımına karşıyım fakat) kit kullanımı kurulu devrede yani hardware sorun olması ihtimali azaltır, software-program kısmındada birçok hata yapılır, şimdi bu hata ihtimallerine birde programlayıcı hatamı yapıyor yüklemiyormu gibi birşeyi düşündürecek hata olasılığını eklemek sizi 40 lira vermekten daha fazla uğraştırır, pickit2 de çıkacak sorunlara karşı kullanıcısı bol olduğundan rahatlıkla cevap alabilirsiniz, hatta çıkacak hatalara önceden verilmiş cevapları rahatlıkla bulabilirsiniz, ama bahsettiğiniz programlayıcı için bu kadar şanslı olabilirmisiniz bilemem, hoş incelediğimde bir forum desteği vardı, yapanlar paylaşımda bulunmuş fakat ingilizce sizde ingilizcem iyi değil demiştiniz. Bunun yerine pickit2 klonu yapmanız daha kabul edilebilir ama yinede bir hata olduğunda ben programlıyıcıyı yanlışmı yaptım diye düşünmekten kendinizi alamazsınız. Bunların dışında eğer seri portunuz varsa onun için programlayıcı yapabilirsiniz 5 lira tutar yada almanız 15 lira tutar. Yinede pickit tavsiye ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst