OPC ile farklı marka PLC'ler arası haberleşme uygulaması

salihgokk

Üye
Katılım
13 Tem 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
OPC İLE FARKLI MARKA PLC'LER ARASI HABERLEŞME UYGULAMASI

Bilgisayar teknolojisindeki gelişme hızı, kullanılan sistemlere bakıldığında, endüstriyel otomasyon dünyasına oldukça gecikmeli olarak yansıtılmaktadır. Bu durumdan sıyrılarak teknolojik gelişmelere daha kolay adapte olmak çözülmesi kolay bir sorun değildir. Çünkü bazı markalar piyasa üstünlüğünün ellerinden gideceği korkusuyla sistemlerini tamamen dışa kapalı hale getirmeye çalışmaktadırlar. Fakat teknolojik gelişmelerin sektöre yansıma hızı arttıkça, bu durumun böyle gitmeyeceği de aşikârdır.
Eğilim her zaman için standartlar yönünedir. Yani eğer her marka aynı standardı kullanır ya da desteklerse, son kullanıcı istediği kademede istediği ürünü seçme şansına sahip olur. İşte bu eğilimin sonuçlarından biri de OPC teknolojisidir. OPC size bütün haberleşme ağınızı tek bir platforma taşımanızı ve daha sonra marka bağımsız bir şekilde seçim yapmanızı sağlar.

Bu bağlamda endüstriyel otomasyon sektöründe sıkça karşılaşılan bir problem olan farklı marka PLC'ler arası haberleşme problemi de OPC teknolojisi ile ortadan kalkmaktadır.



Uygulama Kepware OPC programlarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu programlar için daha detaylı bilgiye Kepware Türkiye Distribütörü olan ASP Otmasyon aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

ASP Otomasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
ASP Otomasyon Ltd. ti.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst