op7 panelinden PC'ye dosya indirme?

ysd

Üye
Katılım
10 Eki 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Selam arkadaşlar....
Ben plc konusunda acemiyim, bu yüzden aşağıda anlatığım konuda deneyimli arkadaşların yardımını bekliyorum...

fabrikamızda, kumanda sistemi simatic s7-300 (cpu 314) ve OP7 panelden oluşan, hayati önem arz eden bir hava kompresörü var..OP7'deki menüler ve uyarı mesajlarının tamamı ingilizce, kompresörden sorumlu arkadaşlar ingilizce bilmedikleri için panele bir mesaj geldiği zaman mesajın ne demek istediğini anlayamıyorlar..Ben de bu nedenle panelin içeriğini tamamen Türkçe yapmaya karar verdim..Bu iş için protools 6.0 sp3 programını kurdum ve pc ile op7 panelin haberleşmesi için gerekli kabloyu internetten araştırmalarım neticesinde kendim yaptım. Kompresör hayati önem arz ettiğinden ve benimde acemi olmam nedeniyle
kompresöre bir zarar verebilirim düşüncesiyle direk kompresördeki panel üzerinde uğraşmak yerine bazı denemeler yapmak için elimdeki mevcut yedek bir op7 paneli bilgisayara bağladım ve protool progamını kullanarak deneme amaçlı bir dosyayı panele gönderdim. Dosyayı panele gönderdikten sonra panelde "$551 AS address 2 not possible" mesajı oluşuyor ve panele gönderdiğim dosyayı tekrar pc'ye indirmek istediğimde protool progamından uploadı şeçiyorum ancak bağlantı kuramıyor..prosave programıyla backup almak istedim ancak yine bağlantı kuramadı...Kabloda sorun olabileceğini düşünerek kabloyu test etmek için paneli
resetledim ve tekrar dosya gönderdim..panel üzerinde yine yukarıdaki mesaj çıktı.. dosya gönderirken bir sorun yaşamadığım için kabloda sorun olduğunu düşünmüyorum...Yukarıdaki mesajında, panelin plc'ye bağlı olmadığı için oluştuğunu düşünüyorum..
Benim asıl öğrenmek istediğim, OP7 panel üzerindeki yüklü yazılımın yedeği elimizde olmadığı için mevcut panel üzerinden bu yazılımı nasıl indiririm?..Bu için protool veya prosaveden farklı bir program mı gerekiyor? eğer protoolsla yapacaksam nasıl yaparım? bu iş için farklı bir kablomu gerekiyor? bu yazılımı indirirken op7 panelim aynı zamanda plc'ye de bağlı mı olması gerekiyor? yoksa bu yazılımı indirmem mümkün değil mi?

Daha öncede belirtiğim gibi bu konuda acemi olduğumdan direk kompresör üzerindeki panelde deneme yapmaktan çekiniyorum..

Bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum...Şimdiden teşekkürler.....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
"$551 AS address 2 not possible" hatasını verme sebebi: Sen OP paneli için program yazdığında bu panelin verileri okuyacağı ve yazacağı PLC ve haberleşme için bir protokol tanımlanan gerekir. Bu protokolle haberleşen PLC ye bağlanamadığı için bu hatayı vermektedir.

ProSave ile bende senin yaptığın gibi OP7 den var olan programı Upload etmeye çalıştım fakat bağlanamadı hatası verdi. Program yükleyebiliyorum fakat backup alamıyordum. Bir yolu varsa bende öğrenmek isterim. Ayrıca operatör panellerinden çekilen programlar üzerinde değişiklik yapılmaz. Bunlar makina diline dönmüştür. Sadece backup alabilirsin.Bazı operatör panellerinde CF kartı vardır. OP programının orjinal kısmıda yüklenir. Bu programlar üzerinde değişiklik yapılır. OP7 de bu kartlardan takılamıyor.Operatör panel programı nereden geldiyse Protoolda açılan programıda temin etmeye çalış.Ancak bu programda değişiklik yapabilirsin.
 
beyit ' Alıntı:
op7 yi transfer moduna aldınmı,almadıysan bir öyle dene

Op7 transfer moduna nasıl alınıyor?? Eğer tranfer modu dediğiniz op7 resetlendiği zaman ekranda görünen "transfere hazır" yazısı ise denedim ancak olmadı...Zaten op7'nin hafızası boş olduğu zaman bu yazı çıkıyor...
 
OP7 transfer moduna alındığı zaman içindeki program resetlenir zaten, sadece download yapılabilir.
 
arkadaşlar bu arada kablo hakkında bilgi yazabilir misiniz? normal ( 2-->3 , 3-->2 , 5-->5 ) bağlantılı bir kablo mu kullanıyoruz??
 
PC tarafı : rs232 9 pin
OP tarafı : rs232 15 pin

PC - OP
2 - - 4
3 - - 3
8 - - 5
7 - - 10
5 - - 12-15

OP paneli üzerindeki IF1A dan bağlanıyorsun.
 
551 An MPI/PPI connection to the PLC cannot be
established using the specified station address. Check MPI station addresses and wiring.

Bunu testetmek için PLCsim kullanabilirsiniz.OP7 ile ilgili orjinal programınız yok ise upload ederek projeyi yeniden düzenleme şansınız ne yazık ki yok.Sadece back up alabilirsiniz.Bunun için de Prosave kullanmalısınız.

OP7 programı için Kompresör firmasına danışın.Ellerinde olma ihtimali yüksek.
 
op3 panel içinde kullanabilirmiyiz bunu ?
 
PC tarafı : rs232 9 pin
OP tarafı : rs232 15 pin

PC - OP
2 - - 4
3 - - 3
8 - - 5
7 - - 10
5 - - 12-15

OP paneli üzerindeki IF1A dan bağlanıyorsun

Baglantısı op17 içnde kullanılabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst