On grig bağlantı şeması ve çift yönlü sayaç kullanmadan sistemi nasıl çalıştırırız

Off-Grid akülü sisteme göre On-Grid aküsüz-Şebeke bağlantılı sistemde, panellerde üretilen güç, uygun on-grid invertör tarafından doğrudan şebeke gerilimine dönüştürülerek kullanılacak yerde kullanıma hazır hale getirilir. Burada önemli olan nokta on-grid sistemlerin şebeke gerilimi ile eşgüdümlü çalışıyor olması. Üretilen enerji o anki ihtiyaçtan fazla ise yapılan protokol ve çift taraflı aboneliğe göre şebekeye verilir. Dolaysıyla şebekede bir arızadan dolayı elektrik kesintisi olduğunda çalışacak personeli koruma maksatlı invertör enerjiyi keser. Bu enerjinin kesilmesi evde kullanımı da engeller mi emin değilim! Evdeki enerjiyi bir şekilde izole ediyor olabilir. Ya da belki bir ayarı vardır. Çünkü anladığım kadarıyla siz üretim fazlasını şebekeye verme niyetinde değilsiniz.

Ev sistemine bağlama konusunda pako şalter ile manuel yapabileceğiniz gibi evin ana girişine sayaçtan sonra sigortalardan önce araya kontaktör koyup invertörden enerji geldiğinde devreye girmesi sağlanabilir. Ayrıca bu bağlantı öncesi de invertör çıkışına uygun amperde bir sigorta daha eklemek gerekiyor.


İnvertörünüz 24/220V ise tüm panel paralel bağlanmalı, eğer 48/220V ise ikişer seri bağlantılı panel gruplarını paralel bağlamak gerekiyor. Kısaca invertörün desteklediği üst voltajla uyumlu olması gerekiyor. Yani hem DC24V hem de DC48V destekleyen bir invertör ise 48 volt'u tercih edin ki daha verimli çalışsın.
Bu invertörü şebeke yokken kullanamazmıyız
5 kW inverteride 40 watt çalıştırmak için kullanmamak lazım dimi ama.
Valla ben sistemi tam çözememiş olabilirim şu an taktım ama geceleri enerji harcıyormu bilmiyorum artı sisteme kattığı enerji ne kadar onuda çözebilmiş değilim harcanan enerjiyi görebiliyorum ama verdiği enerjiyi nerden görebiliyoruz onu çözemedim
Bu arada bu invertörü direk gelen enerjiyi içerde harcanan güç
Olsada olmasada sisteme enerjiyi versek olmazmı gelen enerji yüklü olsun hatlarda olmazmı
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar merhaba yine ben bi fikir danışıcam bu ongrid sistemi şebeke kesildiğinde kullanamıyormuyuz yani elektrikler gitti güneş var ama sistem çalışmıyor nasıl bir şekilde çalışır yada çalıştırabiliriz
 
Nasıl çalışır bu düşük amperli 220 verip cihazı kandırabilirmiyiz sizce
 
Nasıl çalışır bu düşük amperli 220 verip cihazı kandırabilirmiyiz sizce
evet kurdugunuz sistem akım trafosu olmazsa panellerden gelen tüm enerjiyi akıma çevirip eve basar evde tüketim varsa panellerden gelene denk sorun olmaz tüketim fazla ise yine sorun olmaz ancak tüketim az ise fazlasını şebekeye basar ki elektrik saati bu fazlalıgı da tüketim mantığı ile sayıp faturanızın aşağı değil yukarı doğru artmasına sebep olur . gelelim elektrikler yok ken çalışmasına bu sefer saatden sonra bir siğorta bağlanmalı ve siğortadan sonra az boşluk ve akım trafosu bağlanmalı elektrikler gidince saat sonrası siğortayı indirip akım trafosunun önüne of grid tam sinus bir inverter ile 100 w 300 w gibi küçük bir şeyle sisteme elektrik basarak kapalı sistem on grid oluşturulur fazladan bir üretim akım trafosu sayesinde küçük of grid invertere basılması engellenebilir ve elektrik yokken de kullanılabilinir. ancak akım trafosu olmaz ise tüketimden fazla olan üretim evdeki tüm elektrikli cihazları yüksek voltajla yakacaktır
 
Limitleri bağlamayı unutma yoksa akımı geri basar sarfiyat olarak görünür birde kesintilerde şebeke ye elektrik basar
 
Merhaba arkadaşlar. bende şebeke bağlantılı sistem kurmak istiyorum. En azından gündüz tüketimini karşılamak istiyorum. web ve yukarıdaki açıklamalardan fazla gücün şebekeye gitme sorununun limiter ile çözüldüğü okudum. Ucuz Mikro inverter ile birlikte kullanılacak limiter görevi yapacak cihaza ait marka ve model bilgisini yazar mısınız.
 
Merhaba arkadaşlar. bende şebeke bağlantılı sistem kurmak istiyorum. En azından gündüz tüketimini karşılamak istiyorum. web ve yukarıdaki açıklamalardan fazla gücün şebekeye gitme sorununun limiter ile çözüldüğü okudum. Ucuz Mikro inverter ile birlikte kullanılacak limiter görevi yapacak cihaza ait marka ve model bilgisini yazar mısınız.
malesef limitter yapabilmesi için her cihazın kendisine ait olarak satılıyorlar yani biri diğerinde çalışmayabilir alıp deneme şansım olmadı ancak en azından satıcılar böyle söylüyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst