On Grid Sistemlerde Sebekenin Kesilmesi Durumu

Bu tür on grid invertörlerde söylenen, Şebeke yokken güvenlik sebebiyle (şebekede tadilat tamirat yapanlar açısından) enerjiyi komple kesmesi. Bunun yerine şebeke ile çalışacak bir kontaktör ile şebeke bağlantısı sağlanarak (şebeke yokken bağlantı kesik olacak), şebeke yokken de akü olmasa da mevcut panellerin enerjisi kullanılabilir. Hatta tam hibrit bir sistem ile akü ilavesi ile kesintiler de telafi edilmiş olur. Her sorunun bir çözümü vardır.
Evet . Yeterli paranız varsa DC veya AC gruplu batarya destekli solar sistemler mevcut. Türk Lira'sının değersiz olmasında dolayı ülkemizde pek bulunmayan yüksek voltajlı bataryalar sayesinde elektrik olsa da olmasa da (on grid veya off grid):) büyük yüklerinizi çalıştırabilirsiniz. 12V batarya ve inverter ile de yük çalıştırabilirsiniz ama anlayan anladı.

Şu makale oldukça nitelikli lütfen okuyunuz
AC&Dc coupled solar battery systems
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst