Omron NS5 veri transferi

cimos

Üye
Katılım
30 May 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar. Ns5 ekrana 2 adet plc bagli 1. Plcdeki data yi 2.plcde kullanmak istiyorum. Bu datayo nasil diger plc ye transfer ederim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kardes bu konuda kimsenin fikri yok bu forumda yada herkesin ticari kaygilari var yardim etmek istemiyo bilemedim vallaha buna benzer bende bi soru sordum cevap yok
 
Omronu çok iyi bilmiyorum ama yöntem olarak iki yöntem var denebilir Bir tanesi 1. plc ile 2. plc haberleşmek bu biraz uğraştırabilir, Plclerin haberleşme komutlarını incelemek lazım. İkinci yöntemde ekranda ufak bir sayfa makrosu çalıştır arka planda 1. plc den okuduğun değeri 2.plc den bir adresi move ettir. Sayfa saykıl makrosu olabilir. Ben bazen öyle yapıyor plcleri ekran dışındaki haberleşmelerden dolayı yavaşlamıyor hem.

Aslında ticari kaygıdan ziyade artık forumlar bilgi paylaşmıyor. Herkes birşey soruyor cevabı alsada almasada uzun süre uğramıyor. İçerikleri değişik çoğu forumda bu böyle olmaya başladı. Birde kimse kimseyi beğenmiyor oda ayrı bir sorun.
 
Son düzenleme:
Yok hocam o ayri bir konu ama ulkemizde bi bilgi acligi var bu forumda bu kanatta bu eksigi cok iyi gideriyordu bir zamanlar ama simdi bi tuaf olmus benim bir deisim vardir dusmaninsada teknigini al derim ben kendi kendime kimseyi begenmemek benim mi haddime kalmis hic bir zanaatin ustasi olmaz her zaman cirak kalmayi bilgiye muhtac oldugumu bilirim cok sukur Allah sizden ve sizin gibilerden razi olsun saygilarimla
 
Allah senden de razı olsun iyi niyetli önemli hepimiz aynı gemideyiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,121
Mesajlar
915,180
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst