Omron NS5-SQ00B-V1 Touch Panel Sorunu

adige_ari

Üye
Katılım
9 Ağu 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar.

Çalışmış olduğum işletmede Omron NS5-SQ00B-V1 seri nolu touch panel kullanan bir makinemiz bulunmakta. Kısa zaman önce de panel görüntüsü kayboldu yani sadece arka aydınlatma ışıkları yanmakta ve sol taraftaki RUN ışığı yeşil yanmakta. Fakat makineye hiç bir şekilde start veremiyoruz. Ekrandan ışık haricinde hiçbir çıkış alamıyoruz. Bağlantı kablolarının tamamı kontrol edildi herhangi bir sıkıntı gözükmüyor onlarda.

Konuyla ilgili bilgisi olan, öneride bulunacak arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Touch panellerde ekran kartı ve lamba bulunmaktadır. Muhtemelen bu ekran lambası yanmış olma ihtimali var.
Bu lambayı öncelikle kontrol ederseniz, muhtemelen sorunu bulmuş olursunuz.
Lambada bir sorun yok ise ekran kartını kontrol etmeniz yerinde olacaktır.
 
böyle acil durumlarda Sistem çalıştırılması gerekiyorsa ve PLC de OMRON PLC ise bu ekranın içerisindeki programı CX-Designer 'da açıp test modunda ONLINE olarak çalıştırıp (plc ile haberleştirip) normal ekran varmış gibi kontrol edebilirsiniz...Ben çalıştığım firmada sistemi 3 ay boyunca laptop üzerinden çalıştırdım...Hiç de problem çıkmadı...
 
biraz geç bir dönüş yaptım ama verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. problemi touch panel ve plc cpu yu değiştirerek çözdük. iki cihazda da arıza meydana gelmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,896
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst