Omron CQM1H-CPU21 Memory Error

Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar öncelikle slmlar. Elimde CQM1H-CPU21 bir plc var. Err/Alm ledi sürekli yanıyor. CX-One ile bağlandığımda Error log da "Memory Error" hatası veriyor. Hatayı silmek için clear all areas seçiyorum fakat CPU Run a geçmiyor. Konu hakkında yardım edebilirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc kullanıma alınalı ne kadar oldu acaba.cihazın içinde bulunan pilin bitmiş olması muhtemel vede bundan dolayı bazı bilgiler silinmiş olabilir yada oluşan hata sonucu hafıza arızalanmıştır.
 
Teşekkürler. cihaz uzun zamandır kullanılmıyordu. Pili değiştirmem yeterli olur mu. Hafıza arızalandı ise CPU yu değiştirmek mi gerekir.
 
Pili değiştip görebilirsin. Pili değiştirdikten sonrada muhtemelen error verecektir. Bu CPU nun arızalandığı anlamına gelmez. İçindeki program silimiştir. CX programerla PLC ye bağlanabiliyorsan sorun yoktur. Yeni bi program yükle run konumuna geçecektir.....
 
bahsettiğiniz cihaz eski bir model olup cihaz üretimden kaldırılmış durumdadır.müsait olduğunuzda vede imkan dahilinde size uzaktan bağlanarak yardımcı olmaya calışırım
 
cpu ya bağlı modüllerde problem varmı buna bir bakın o seriyi kullanmadım fakat modüler plclere bağlı modülerin herhangi birinde problem olduğunda cpu error ledi yanıyor ve run'a geçmiyor
 
şuan com1h cpu51 plc de aynı problemi yaşıyordum pili değiştirdim problem kalmadı .tabiki program yedeğinin alınmış olması gerek mutlaka .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst