Olefini OLE-12DCW Klima Tüketimi

karadvt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
759
Puanları
56
Merhabalar.

Aslında bu paylaşımı yapmak için kaldim ama gec olsun güç olmasın.

Olefini OLE-12DCW klimayı 4 sene once aldik ama 2 yil kadar özellikle soğumasını aktif kullandık. Geçenlerde aklima acaba ne kadar tuketimi vardır seklinde bir soru gelince wattmetre ile ölçmeye karar verdim. Klimanin etiket degerlerini ve sonuçları da asagiya ekliyorum. Etiket degerleri ile ölçümler arasinda cok fark var. Ölçümler bir kac dakikaliktir. Uzun süreli degildir.

Kısaca bu marka ne alaka diye düşünenlere de uyduk işte birinin aklina diyorum.

@serkan_48 hocam klima konusunda uzman siye biliyorum ki ekleyeyim de dikkatini çekeyim.

Klimadan memnunuz ama dikkatimi çekince paylasmak istedim.

20200520_013136.jpg



32 derece son devir ısıtma modundayken.

20200520_012831.jpg



16 derece son devir sogutma modundayken

20200520_012052.jpg



Kapalıyken.

20200520_012553.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar kolay gelsin,

Öncelikle yorum yapabilmem için kafamda bazı sorular oluştu.

Bu soruyu bertaraf etmek için sizden bir ölçüm yapmanızı isteyeceğim. Eğer elinizde varsa klimanın tam kapasitede çektiği akımı ölçebilir misiniz?

Sizin verdiğiniz etiket bilgisinde ayrıca internetten baktığım bilgilerde cihazın maksimum kapasitede 1 kilowatt enerji harcadığı görülüyor.

Bu durumda ya enerji ölçer cihazınız doğru çalışmıyor ya da klimanız yarı kapasitede çalışıyor gözüküyor. Bunu da başka bir ölçü aleti ile doğrulayabilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
Ölçüm anlık yapılmaz. Ortam sıcak iken cekilen akim ile ortam serinken çekilen akım çok fark eder. En az 24 saatlik test lazım. Ilk acista değere bakın yüksek cikar. Bir kac dk ile ölçüm yanlış sonuç verir.
 
Dedikleriniz doğru çıktı. Özellikle öğle sıcağında açtım 1100 watt çektiğini gördüm. 24 derece sogutmada ise 650 wattlarda geziniyor. Galiba normali bu olsa gerek. Önceki değerler aksam çalıştırdigimdaydi.

@serkan_48 hocam cihazın ölçümünü test etmiştim daha önceden dogruydu. Aslinda bunu aldığım iyi oldu. Kapalıyken bile gereksiz yere enerjiyi fazla tüketen cihazlarin oldugunu gördüm ve artik fisten cekme aliskanligim arttı. Tv, masaüstü bilgisayar gibi.

Belki birkac tl eder ve önemsiz ama olsun milli servet.
Bu arada 3.5 saatin sonunda 2.3 kw harcamis. Aslinda salona küçük bu klima da önceki evde kucuk bir oda icin almistik oyle kaldi. Buyuk klima alsak buna yazik olacak. Bu da idare etmeye calisiyor.

En soğuk üflemede agiz kisminda 8 derece ölçtüm.
 
Son düzenleme:
Degerler gayet guzel. Inverter farkini gosteriyor.

Degerler iyi madem bu yaz da devam bu sekilde o zaman hocam.

Samsungla bu ayni fiyatti. Tereddütle almistim ama fena çıkmadı. Servis berbat etmisti ilk kurulumda. Bağlantıları yanlış yapti. Montajda kaba davraninca ic unite sesli calismaya basladi. Tamir ederiz derken pervanelerini kirdilar derken cok badire atlatti kendisi :)
 
Ah şu servisler yokmu... İçim acıyor. Teknik bir iş dikkat ister. Özenli olmak lazım ama bakıyorum teknik servislerin haline çok üzülüyorum. Göz göre göre yapılan hatalar.

MArkanız güzel bir marka. Merak etmeyin.
 
Ah şu servisler yokmu... İçim acıyor. Teknik bir iş dikkat ister. Özenli olmak lazım ama bakıyorum teknik servislerin haline çok üzülüyorum. Göz göre göre yapılan hatalar.

MArkanız güzel bir marka. Merak etmeyin.

Ben de merak edip araştırdım o zamanlar. Iyi bir hava perdesi makası olduğunu öğrenince almaya karar vermiştim. Memnun da kaldım.

Maalesef çoğu serviste durum oyle. Hocam servisin yaptigi hata yenilir yutulur cinsten değildi. Kurulumu yaparken bunun dis unite renk sirasi su sekilde olur dedi takti. Denedi denedi calismadi. Gitti dukkana geri. ben degisim isterim olmazsa bir bakayim da dedi. Bunlar gidince dis unitenin kapagini actim baktim ki adamlar kabloların uzerine numara yazili yüzük gibi parcalar takmış. Ünitede de yerlerini numaralandirmis. Yani şöyle bakan birinin yanlış yapmamasi lazim ama iste arada oluyor. Neyse ki cihazin korumasi varmis demek ki bozulmadi da duzelttik kablolari calisti öyle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst