Okyanus Enerjisi

aslan93

Üye
Katılım
23 Eki 2011
Mesajlar
369
Puanları
31
Okyanuslar iki çeşit enerji üretmek için kullanılablirler. Birincisi güneşin ısısından yararlanan termal enerji, ikincisi ise dalgalardan ve gelgitlerden yararlanan mekanik enerjidir.Dünyanın %70'lik bölümünü kaplayan okyanuslar aynı zamanda dünyanın en büyük güneş toplayıcılarını da oluştururlar.Güneş ışınları okyanusların yüzeyindeki suyu, derindeki sulara göre çok daha fazla ısıtır. Bu sıcaklık farkı bir termal enerji oluşturur. Oluşan bu enerjinin küçük bir bölümü dünyanın enerji ihtiyacını karşılamaya yeterlidir.

Okyanuslardan,denizlerden enerji üretmek gayet mantıklı geliyor bazı ülkeler bunun için çalışmalar yapıyor.Türkiye'de ben böyle bir proje felan hiç duymadım belki vardır ama zannetmiyorum.Olmamasının nedeni ise;
-Dalga enerjisinin önünde hala çok uzun bir yol var.
-Maliyetleri çok yüksek.
-Fizibilite raporlarını hazırlamak zor.
-Ancak gelecekte, zamandan daha hızlı gelişen teknolojinin, bu enerji kaynağını dünyanın en önemli enerji kaynakları arasına taşıyacağı kesin.

Ama baktığımız zaman o kadar gereksiz şeylere para harcanıyor ki bunların yanında maliyet söz konusu bile olamaz.Sizin fikirleriniz nelerdir acaba bu konu ile ilgili?Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst