Okulda ev ağı kurma ve yazıcı paylaşımı

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Arkadaşlar hayırlı günler. Okulumuzda öğretmenler odasında bir yazıcı var. Ben ev ağı kurdum. Şifresini de aldım. Yazıcıyı paylaşıma açtım. Bilgisayarda windows 7 32 bit kurulu.
Okulumuzda windows 7, xp, windows 8 işletim sistemleri olan dizüstüler var.
Birkaç dizüstüleri ev ağına dahil edip yazıcıyı tanıtmayı başardım. Bu dizüstüler de windows 7 32 bit.
Şimdi windows 8 32 bit, windows 8 64 bit, windows 7 64 bit bilgisayarlarda ev ağına katılmada sorun olmaz ama yazıcı paylaşımında sürücü bulunamadı hatası gelebilir diye tahmin ediyorum. Bunun da çözümü işletim sistemlerine uygun yazıcı driver bulup indirdikten sonra sorun çözülür diye tahmin ediyorum.
Sizin fikirleriniz neler arkadaşlar? Eklemek istediğiniz veya yanlış belirttiğim yerler var mı? Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
 
Sorun yapmaz sonuçta ağ üzerinden işlem yapıyorsunuz ve her makinada net tarayıcı var OS ne kadar farklı olsa da farklı gibi görünsede, aynı anda tesadüfi iş gönderilirse bi miktar gecikme yaşatır sonuçta iş kuyruğa girer, tabi yazıcınız yeni model mi o da var, eskilerin hafızası çok büyük değil, benim düşüncem böyle kolay gelsin Doğan Hocam.
 
Yazıcının kuruldugu bilgisayar 32 bit bağlanacak bilgisayarlar arasında 64 bit olması sürücü açısından sıkıntı çıkarmaz mı? 32 bit sürücü ile 64 bit sürücü nihayetinde farklı.
 
Yazıcının kuruldugu bilgisayar 32 bit bağlanacak bilgisayarlar arasında 64 bit olması sürücü açısından sıkıntı çıkarmaz mı? 32 bit sürücü ile 64 bit sürücü nihayetinde farklı.
Aynen hocam yazicinizin 64 bitlik surucusunu bulup 64 bitlik pc ye kurmaniz gerekiyor. Bizim agimizda da sistem bu sekilde isliyor. Print server bilgisayarin isletim sistemine gore pc ye uygun surucuyu gonderiyor ve surucu kurulumu gerceklesiyor.
 
Bir arkadaşı ev ağına dahil ettik. Yazıcı bulmayı başlattığımda uygun sürücü bulunamadı dedi. Sanırım 64 bit uygun sürücüyü usb bellekte bekletmem lazım.
 
bildiğim kadarıyla bir yazıcıyı ağ üzerinde paylaşıma açtığınızda diğer bilgisayarlar için ekstra sürücü yüklemek gerekmiyor.

yazdırmak için dökümanı gönderdiğiniz bilgisayar, yazıcılı olan bilgisayara dökümanı yazdırılması için gönderiyor.
 
Başıma geldi. Yazıcıyı tanıması için yazıcı driver yüklemesi gerekiyor. Eğer yazıcı 32 bit PC yüklü ise 64 bit ev ağına katılıp yazıcıyı yüklemek istediğinde sürücü bulunamadı diye hata çıkıyor.
 
Yazıcı ağ paylaşımına açılmış bile olsa yazıcıya ait, bilgisayarın işletim sistemine uygun sürücülerinin bilgisayara yüklenmiş olması gerekir. Eğer yazıcınız windowsun tanıdığı ve sürücülerinin hazır olarak geldiği bir tipte ise bu durum istisnadır.
 
Evet sürücüler 32 bit ve 64 bit için farklı oluyor. Onun için ben yazıcının kendi sitesinden 64 bit olanları da indirdim. İstediğinde usb'den yüklüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst