okul zili 7segment display bağlantısı sorunu

ObjectioN

Üye
Katılım
9 Tem 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar. benim bi ödevim var. ekteki devreyi boarda kurdum ama 4'lü 7seg. (proteusta 7seg-mpx diye geçiyor) displayde sorun yaşadım. Daha doğrusu öyle bi display bende yok. elimde tekli 7seg.ler var onları bağlamaya çalıştım ama düzgün çalışmadılar. neler yapmam gerekli? Herhangi bir fikriniz varsa önerilerinizi ya da tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.
 
7 segmentle direkt bağlanmaz..Display sürücü entegresi olan bir display bulman lazım.Yada 7 segment displaylerine 7447 display sürücü entegresi bağla her digit için işini görür.
 
Öncelikle teşekkür ederim. Bendeki devrede de max7221 entegresi Display sürücü görevi yapıyo anladığım kadarıya. Yani picten gelen sayıları çözüp seçme uçları sayesinde ayrı ayrı çıkarıyo. fazladan 7447 bağlasam bağlantısı nasıl olur acaba? max7221i iptal mi etmeliyim. gerçi o zaman da sistem komple değişiyo :)
 
canerland şansla karışık buldum galiba ya. ortak katotlu 7seg displayleri ayrı ayrı bağlayıp, max7221den çıkan seçme uçlarını da displaylerin şaselerine ayrı ayrı bağladım. şimdilik iki digitle denedim olacak gibi. ama çok akım çekiyo devreden. onu da dirençle bölersem olur galiba. ilginç bişey oldu
 
Sn.ObjectioN kurduğunuz donanım bence güzel, bunun yanında maliyet yönüyle pic ile direkt tarama yapmakta bir alternatif olabilir.

Eğer MAX7221' e uygun şekilde sinyalleriniz gidiyorsa (SPI haberleşir), kullandığınız 7 segment displeyinizde ortak katot özelliğinde ise çalışması gerekir. Tabi yazılımda da sorun olabilir.

Kolay gelsin
 
arkadaşlar banada okuş zili projesi lazım.ben otomatik zili olmayan bir okula yapıp hediye edicem.bir proje buldum fakat tam olarak çözemedim çalışmasını ve kodlarıda yoktu ders saatlerinde değişiklik yapma şansım yoktu..elinde böyle proje olan arkadaşlardan yardımj bekliyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst