okul sergisi

bolanka

Üye
Katılım
20 Nis 2008
Mesajlar
92
Puanları
1
Yaş
39
Çok programlı lise elektrik-elektronik bölümü olarak mayıs ayında bir sergi açmayı düşünüyoruz. Bu sergide öğrencilerin yaptığı elektronik devreler- elektrik tesisatı- motor sarımı- otomatik kumanda derslerinden sunumlar olacak. Buraya kadar problem yok. sergide bölümün prestijini artıracak farklı ve etkili bir sunum daha yapmak istiyoruz. Ne yapabiliriz sizce? Arkadaşlar siz olsaydınız ne yapardınız?

benim aklıma ilk gelen yürüyen yazıyla ''ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ'' yazmak.Ama eminim daha güzel şeyler de yapılabilir. Arkadaşlar sizin de görüşlerinizi almak istiyorum. Lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin.
 
Sayın bolanka hocam !
Hani bir söz vardır " Tilkinin kırk masalı varmış, kırkı da tavuk üstüne " derler.
Ben bu aralar rüzgar türbini ile yatıp, rüzgar türbini ile kalktığım için aklıma gelen şey de rüzgar türbini.
Çok ucuza mal edeceğiniz küçük bir türbin ilgi çeker sanıyorum. PVC borudan kanat kesip küçük bir doğru akım motorunu kanada takarak bu iş olur. Birde yarım metrelik bir kuyruk takarsanız tamamdır.
Şayet konu aklınıza yatarsa elimden gelen yardımı yaparım.
 
Sayın ŞEF hocam cevabınız için teşekkür ederim, atelyenin yanından dere akıyor(bugünlerde maşallahı var ırmak da diyebiliriz.) Bu dereden elektrik üretsek sizce nasıl olur? Rüzgara göre daha kararlı değil mi? Sonuçta her an akarsu var.Ne dersniz bu fikir mantıklı mı?
 
Bolanka hocam ne diyeyim bilmemki ....Benim yıllardır arayıp bulamadığım bir nimet.
Üstelik rüzgar gibi yön ve hız değiştirme sorunu yok. Alternatör devrini ayarladıktan sonra 50 hz. a.c. bile üretilir.
 
hocam penceremizin dibinden akıyo. Diyelim ki harcama yaptık ve sistemi kurduk. Bunu okulun kullanması için de ayarlayabilir miyiz? Okula da milyarlarca fatura geliyor. Ben böyle bir sistem yapsam burada madalya takarlar bana. (Okul idaresi pek paragöz) Atelyemde elk mak. deney setinin dc motoru var. Karşımızda ufak da olsa sanayi var. Diyelim ki türbini çizdik sanayici yaptı. Motora redüktör lazım heralde ,sonra elekrik ürettik diyelim. Bunu okulun hattına nasıl bağlarız? Çift yönlü saatle olsa o da piyasaya çıkmadı diye biliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst