Okul için Deneyler: Manyetizma ve manyetik akımlar

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
12,012
Puanları
3,256
Aslında komple bir başlık açılsa daha iyi olur kanaatimce. Bizler (sitemizi takip eden öğretmenlerimiz) ve çocuklarımız görerek daha iyi dersleri kavrar ve öğrenir hem de eğlenir. Arkadaşlar sizlerden de ricam var, her konudaki deneyleri burada paylaşmanız (ilerde belki farklı forum konusu olarak taşınır inş.). Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
eyüp taraflarındaki bigi üniversitesi santral istanbul kampüsünde elektrik müzesi var. tam bahsettiğiniz gibi bir ortam. yalnız biraz karanlık. o yüzden iyi bir ışık ve kamera ile gidilirse güzel görüntüler alınabilir bence. benim cep telefonu ile çektiğim görüntüler hiç iyi olmamıştı.
 
Mıknatıslar hafızaya mı sahip?

Aynı anda hem itici hem çekici mıknatıs :)

paramagnetic = mıknatısla çekilebilen
diamagnetic = mıknatısla itilebilen
 
Son düzenleme:
 

HAla katılım yok :( ...
 
Merhaba. Bu konuda çok fazla üzülmeyin sn. by lent :), benim de bu çorbada tuzum bulunsun diyerek birkaç ilginç resmi bir ansiklopediden "Mağnetizma" başlığından alıntı yaparak paylaşıyorum.

Alıntıdır: Tüm resimler "Nasıl Çalışır?" Ansiklopedisinden alıntıdır. Son siyah-beyaz resim ferromağnetik (akışkan) sıvıların çok kuvvetli mağnetik alanlardaki bir gösterisidir. Daha önce bunlara özellikle de değinmiştiniz siz zaten. Kolay gelsin.
 
Aç / Kapa Mıknatıs - Elektriksiz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst