Okul bitti peki ya sonra ?

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
Üniversite öğrencisiyim. Elektronik bölümü. Birince senm bitti okul bittikten sonra tekniker olarak nasıl işe başlayacağım. Durumu benim gibi olan meslektas arkdaslarımdan bilgi almak istiyorum.. Bu benim içiçn ciddi bi sorun.
 
arkadaşım sanırım okuduğun üniversitenin ve bölümün,okumayan arkadaşların aynı uzanamadığı ciğere mundar diyen kediler gibi 2 yıllık mı ? sınavsız geçiş yaptınız önlisans kolay gibi ifadelerle seni okumaktan soğuttuğunu düşünüyorum.Çünkü bana da aynı şeyleri yaptılar. daha ilkokuldan zor mezun olmuş akrabalarım bile bana 4 yıllık mı ee niye okuyon o zaman gibi okuduğum okulu hafife aldılar.şuan onlar piyasaya göre asgari ücretten biraz fazla alıyorlar 850 tl falan,ben okulu bitirdim iş konusunda biraz sıkıntı yaşasamda şuan bulunduğum firmada 1200 tl alıyorum..şimdi her gördüğümde onlarla dalga geçiyorum iş nasıl maaşlar nasıl zam ne zaman kaç para alıyodunuz siz gibisinden :)

gelelim olayın özetine ; okumaktan asla zarar gelmez.artık ülkemizde ne yazık ki ite kaka çarpım tablosunu bile bilmeyen adamlar liseyi bitiyor.tabi emeğiyle bilgisiyle çalışıp bu diplomayı alanları alnından öperim ama lise bitirmek babanızın gönderdiği 1 tepsi baklavayla aldığı 1-2 ufak hediyeye bakıyor. rezil ötesi bir eğitim standardımız olsa da üniversite ortamının bizi rahatlattığını ve gerçek eğitim almaya aldığımızı farketmişsindir. SADECE GEREKLİ BİLGİYİ sana veriyorlar,sen öğrenmek istediğini irdeliyor merakla çözüyorsun.
özet dedim ama anlattıkça anlatıyorum, sen asla okuduğun bölümden vazgeçme..bitirdiğinde iş konusunda sıkıntı yaşamayacağına dair söz verebilirim.niye dersen üniversite ortamı görmüş insan daha kültürlü daha zeki ve çabuk kavrayabilen birisi haline geliyor.hafife alınan yüksekokulda kayıt ve mezun oranı %5 lerde seyrediyor. ben Anadolu Üni . Porsuk Myo elektrik mezunuyum.
İş konusunda aceleci davranmazsan hakettiğin konum ve ücrette çalışacağını düşünüyorum.Burada yani eskişehirde herkes asgari ücrete çalışırken ben nerdeyse 2 katına çalışıyorum.kendini plc konusunda eğitmeye çalışırsan bu işte ekmek her daim var. YETİŞMİŞ KALİFİYE ELEMAN bulamıyorlar :)
eğer hayata atılmak zorunda kalmazsan dgs yi de zorlarsın.ama benim gibi çalışmak zorundaysan normalin üstünde ücretlerde ve iyi konumlarda çalışacağına inanmalısın.kpss ye de hazırlanırsan işin kıyak ;) bu konuda kafana takılanları benimle konuşabilirsin. özel mesajla msn adresimide ulaştırabilirim istersen hem konuşur kafandaki soru işaretlerinden kurtarırız seni..

iyi günler
 
Hocam çok iyi anlatmışsın birebir benımle aynsın. Akdeniz üniversitesi elektronık bolumundeyım 2yıllık :) .. Kendimi eğitmek anlamında sıkıntım olmaz çünkü bu işlerden gercekten iyi anlıyorum merağım da var. Sadece korkutgum nokta okulda verilen eğitim çok düşük sadece teori var ve ben piyasa da teorinin o kadar çok kullanılmadıgını bılıyorum. Tecrübe olacak olmak zorunda fakat. tcrübem gercekten yok.. Ve aklımda PLC ye yönelmek var evet.Söyledikleriniz için saolun. Gercekten bnm gıbı bırınden bunları duymak Çok iyi geldi :)
 
Son düzenleme:
Önemli olan okuduğun okul bile değil aslında senin durumun. Öyle meslek liseleri vardır ki üniversitelere taş çıkarır. Her ne olursa olsun MYO okunmalıdır. Hatta açıköğretim bile okuyup (işletme bile olsa) bir lisans mezunu olmuş olursun. Bende teknik lise ve MYO mezunuyum. Lisede derslerden başımı kaldıramazken, MYO'da final günü bana "tatilde misin" diye soruyorlardı. Şimdi açıköğretim işletme bitiriyorum.

Okuldan sonra iş hayatı da önemlidir. İşyerinde kendini geliştirmen önemli. Kimse senin için vakit harcamaz. Boş vakitlerde eksiklerini tamamlamalı, bildiklerini güncellemek gerekir.

Fuarları kaçırmamak lazım. Türkiye'nin neresinde olursan ol Win 02 fuarına gidilmeli. Ve çevre şehirlerde de varsa alanınla çok az ilgili dahi olsa kaçırmamalı.
 
arkadaşım sana bir önerim var tekniker veya teknisyen arasında bek fark yok iş hayatında ise bilgi ve tecrübe ve beceri konusunda iş yapabilirsin kolay gelsin hayatta başarılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst