OG TRAFOSUNUN YANIK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR.

Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
63
Puanları
1
OG TRAFOSUNUN YANIK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
azizim OG ag gibi değildir, trafo çalışıyosa OK dir, yanmışsa zaten çıkışında hiç bişey okunmaz, yani terddüt edecek bir durum sözkonusu olmaz, kısaca arıza varsa trafo gümler şakası yok OG bu.

saygılar
 
100 kVA trafo olduguna göre, öncelıklle gerilimi kestiirn ve direk seksiyonerındekı OG.sigortalarının saglam olup olmadıgını ölçün. Bulabilirseniz, OG, kontrol kalemi(ıstakası) bularak enerjı altında gerilimin trafo OG buşinglerine girdiğini kontrol edin. Daha sonra trafo AG buşinglerinden enerji olup olmadıgını daha sonrada panoda TMŞ şalter de enerji olup olmadıgına bakın. Seksiyoner sigortaları sağlam ve OG gelıyorsa, çıkıs yoksa trafonuz arızalıdır.
 
Trafo gidikse eğer zaten belirtir kendisini trafo üstü o.g sigortası atıksa değiştirip tekrar ayırıcıyı kapattığında tekrar atıyorsa trafonda bir arıza var demektir.Yapacağın belli ayırıcıyı ayırıp çıkıp yukarıya bakacaksın buşinglerde bir kararma varmı ya da trafodan yağ akıyormu veya tmş kalkıkken ayırıcıyı kapattığında trafodan değişik bi şakırtı sesi geliyorsa TRAFO ölmüştür.
Saygılar.
 
Trafo girişine 3 amplik sigorta tak enerji verildi de atıyorsa gitmiştir ayrıca buşinklerden yağ kaçagı varımı ona bak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,623
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst