Og kablodan kaynaklanan kapasitenin hesaplanması ve reaktör hesabı

AG dede kapasitif etki oluşur. ancak uygulama voltajı çok çok düşük olduğundan ihmal edilebilir. ancak alışveriş merkezleri gibi yoğun kablolamanın olduğu AG tesislerdede cezaya girecek oranda kapasitif oluşabilir. tesis özellikle gece kapalı olduğu zamanlarda yoğun bir şekilde sayaç kapasitif çekebilir. birde motorların artık cos fi lerinin 0,90 a kadar yükselmesi de kapasitif ceya girmeyi artırmıştır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Motor Cosq leri 90 a nasıl yükselmiş ? Neden kapasitife sebep oluyor ?
 
plakalarına bir bak istersen. öyle 0,76 cos fi li motor pek kalmadı. asansör motorlarına bir bak istersen.
 
Yükselince,kapasitife girmeyemi sebep oluyormuş ?
 
cos fi yükselirse 1 e yaklaşırsa endüktif özellik azalacaktır. yani yük rezistife yaklaşacaktır. böylece süperpoze ilkesiylede ve duration time ların hidrofor asansör gibi çok düşük yüklerde cos fi nin 1 e yaklaşması demek sistemin kapasitife gitmesi demektir. Şimdi ledler bile % 10 kapasitif çekiyor. upsler de kapasitif çekiyor. yani motorları şu anda mevcut kablolar bile tek başına kompanze edebiliyorlar. ben hiç reaktif endüktifi ilerlemeyen onlarca kombi sayaç gördüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst