OG HÜCRE

HUB

Üye
Katılım
28 Mar 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Öncelikle merhaba benim bir sorum olucaktı. direk den inen hat hücre ve trafo üzerind e srası ile nerelere giriyor ?yani giriş sırası ile
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ondan ziyade kablo bağlantı kısımlarını soruyorum ilk giriş kısmına bağlıyoruz ondan sonra ölçüm ondan sonra trafoya mı gidiyor bu gün biraz bilgi edinmem lazm yoksa yarn ustam kafamı kırar *) yani arada atlama oluyormu XLPİ kabloda ?
 
Son düzenleme:
ölçümü nereden yapacagına bağlı og den yapıcaksan kesici cıkışından sonra akım trafosu gerilim trfosu kombi sayaç baglanır genelde şimdiki hücrelerlerde xlp kabloyu giriş ayırıcısına ve çıkış ayırıcısından trafoya kadar olan mesafede kullanırsın
 
şöyle söyliyeyim mesela elimde bir hücre var 3 kabin halinde bu kabinler GİRİŞ ÖLÇÜM TRAFO olarak adlandırılmış .. ve ben Direk den gelen XLPE kabloyu ilk hangisine bağlıyacağım ve bunlar arasında kablo ile mi atlama yapıcam yoksa üste ki baralar ile mi son olarak trafo ya da ayrı XLPE kablo mu çekicem _?_
 
arkadaşım bende onu anlatmaya çalışıyorum direkten xlp kablon getirdin mi giriş yazan yer var orada ayırıcı var ona bağlıyorsun bağladın mı başka bu arada xlp kablo kullanmıyorsun ölçü yazan yerde kesicin var akım trafon gerilim trafon buraya kadar okey mi çıkış yazan yerdende trafo og buşinglerine kadar xlp kablo çekiyorsun tamam mı aklında olsun ustan sorarsa kesici açılmadan ayırıcılar açılmaz
 
öncelikle tşk. ederim. bu benim ilk hücre bağlantım olucak ustam gözetiminde bağlıyacağım ön bilgi amaçlı burdan yardım için yazım. vede kusura bakma ama abi senin anlatımını pek anlamadım şöyle diyeyim ben direkten gelen L1 L2 L3 XLPE besleme kablomu hücremin giriş kısmına bağlıyacağım ondan sonra ölçüm kısmı var o kısmı anladım giriş den ölçüm kısmına atlama mı yapacağım ziraki atlama yaptm ondan sonra trafo bölümü var orda OG sigortaları var vede başka bağlantı yok zaten hücrenin üst kısmını sormuyorum onlar baralarla atlama olucak hücrenin trafo yazan kısmından 1-- kv lık trafoma nerden besleme vericem umarım yeterince izah edebilmişimdir.
 
Modüler hücreleriniz beton köşk içerisinde gelmiş ise, kabinler arası atlama baraları montajlanmıştır. Siz,direkten gelen XLPE kabloları giriş hücresine bağlarsınız, çıkış hücresinden de XLPE kabloları alıp trafonun OG buşinglerine bağlarsınız.
 
3 hücren var diyelim.Giriş hücresi,ölçü hücresi ve trafo koruma hücresi.Hücreler beton köşk içinde gelmiş ise üstteki baralardan irtibatlanmış olarak geliyor.Eğer kendin irtibatyacaksan üstteki baralardan yapacaksın.Direkten gelen XLP kablonu Giriş hücresindeki yük ayırıcıya bağlayacaksın.Ölçü hücresinde yük ayırıcı,akım trafoları ve gerilim trafoları bulunur.Ölçüyü OG.den yaptığın içinde (trafon 400kVA.üstü olmalı) Trafo koruma hücresinde yük ayırıcı,kesici ve akım trafoları bulunur.Trafo koruma hücrendeki akım trafolarına bağladığın XLP kablonun diğer ucunu trafonun OG.buşinglerine bağlarsın.Direkten gelen kabloyla trafoya giden kabloyu aynı kesitte seçebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst