OG faz dengesizliği sorunum var

Katılım
15 Eki 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
dağıtım merkezinden diğer bir dağıtım merkezini besleyen çift devre hattımız var.

2. devre açık iken 1. devre 40 - 40 - 40 A çekiyor
2. Devre paralele girdiğinde 1. devre 20 -40 -20 A 2. devre 20 -0 -20 A çekiyor

yanlız akım çekmeyen orta faz da enerji var sadece akım çekmiyor sorun ne olabilir sizce 1 haftadır çözemedik problemi. röle de açmıyor1. devrede bi sıkıntı yok kablolar test edildi problem yok.tek devre normal çalısıyor dengeli 40 A çekiyor 3 fazda sizce ne olabilir ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
2. Devrenin orta iletkeni kopuk olduğundan yada bağlantısı gevşek olduğundan üzerinden yük akamıyor dolayısıyla o faz ait bütün yük sağlam olan 1. devrenin orta iletkeninden akıyor. Hat kopukluğunu bulmanız gerekecek...Sorun hatta değil kesicide de olabilir. Kesicinin/ayırıcının orta ucunun kapatıp kapatmadığından emin olman gerekecek...

Parelellemenin 2 merkez arasında nasıl yapıldığını ve hangi kesici ve ayırıcıların kapatıldığını gösterir bir çizim eklerseniz ve hangi merkezden gerilim ölçümü yaptığınızı gösterirseniz nokta atışı cevap vermek kolaylaşacaktır.

Biraz daha düşündüğümde olasılıklar şöyle.
1. merkezdeki kesici veya ayırıcıların(bara ayırıcısı yada hat ayırıcısı) orta ucunda,
2. merkezdeki kesicinin ve ayırıcıların(bara ayırıcısı yada hat ayırıcısı) orta ucunda,

sorun var.
 
Son düzenleme:
Sn.karaturkmen,hemmuhhemtek arkadaşımızın görüşünü bende destekliyorum.Sadece 2. devre kapalı 1. devre açık olarak denemediniz mi.Kopuk olup olmadığının ispatı böylece olur.Kesici ayırıcı kontaklarında olabileceği gibi havai hat var ise onun camperlerinde de olabilir.
 
Hatlar 4 km kısmi yer altı kısmi havai, ama hatta bi problem yok enerji alıyoruz hattın sonundan, sadece yük taşımıyo, yani kesici de arızalı değil, ve hattı test ettik yüksek gerilim verdik bi sıkıntı yok
 
Hattın şeması bu şekilde mi? eğer değilse nasıl ve hangi merkez enerji gönderen konumunda?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst