Off Grid sistemde kaçak akım sorunu

Evet fiyatları yüksek maalesef. Buzdolabının prizini değiştirince kaçak akım rölesinin atmaması biraz umutlandırdı ve gidip sıfırlamayı düzelttim. Belki de üçlüden dolayı bir akım yarattığından kombi etkileniyordu. Eğer bu da olmazsa Şebeke tarafındaki kaçak akım rölesi ile inverter tarafındanki ile yer değiştireceğim.

Videodaki gibi voltaj değerlerine baktınızmı ?

 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Voltaj değerleri daha düşük çıkıyor. Sigortaları teker teker açarken kontrol kalemini nötre değdirdim. Mutfağın sigortasını kaldırdığımda nötrün yandığını gördüm, faz ile aynı gibi bir ışık. İnverter şebeke nötr gibi davranmıyor maalesef bu yüzden nötr topraklama işe yoluma devam etmek durumunda kalıyorum.
 
Evet fiyatları yüksek maalesef. Buzdolabının prizini değiştirince kaçak akım rölesinin atmaması biraz umutlandırdı ve gidip sıfırlamayı düzelttim. Belki de üçlüden dolayı bir akım yarattığından kombi etkileniyordu. Eğer bu da olmazsa şebeke tarafındaki kaçak akım rölesi ile inverter tarafındanki ile yer değiştireceğim.

Bu haliyle KAKŞ test butonunu basin bakalim dusme yapacak mi... ayrica KAKŞ lamba testi yapmaniz da yararli olur. Sonuclari paylasirsaniz bilgilenmis oluruz.
 
Bu haliyle KAKŞ test butonunu basin bakalim dusme yapacak mi... ayrica KAKŞ lamba testi yapmaniz da yararli olur. Sonuclari paylasirsaniz bilgilenmis oluruz.
Maalesef sıfırlamayı kaldırınca kombi çalışmadı ve bu haliyle kaçak akım test butonuna tıklayınca devreyi açtı.
 
Isletme topraklamasini harici bi kabloyla yapmaniz gerekecek. A veya B tipi KAKŞ muhtemelen sorunsuz calisacaktir.
Harici bir kablo dediğiniz daire toprak hattı dışında bir topraklama yaparak mı? Belirttiğiniz KAR’lerinden birini bulursam deneyeceğim, teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
KAR’ların yerlerini değiştirdim atma yapmadılar ve test düğmelerine bastım çalışıyor. Klima dahil bütün cihazlar çalışıyor. inverter çalışırken binanın toprağı dışında şebeke ile ne faz ne nötr bağlantısı var dolayısıyla inverterün nötr ile binanın topraklamasını birleştirince güvenlik açısından ne tür problemler doğar?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,519
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst