odanın ısı sorunu önerilerinizi bekliyorum

Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben sobalı bir eve çıktım ve bir odada soba olduğu için hep beraber orada kalıyoruz ve ben bazen kitap okumak için odama geçmek istiyorum oda soğuk oluyor bu odanın ısısını yaklaşık 20 santigrat dercede tutmak için ne yapmalıyım oda 2m en 3m boy ve 3m yüksekliğinde yaklaşık olarak düşük maliyetli az enerji harcayacak çözümler bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sunabileceğim bir kaç öneri şunlar

- Soba etrafına ısı yaydığından dolayı evin tam ortasına kurulmalır. Aksi taktirde sadece duvarı ısıtabilirsin.

- Soba gibi katı yakıt tüketen cihazlar egzoz kısmına enerjinin çoğunu taşırlar bu yüzden soba borusunu olabildiğince uzun tutmak zorundasın ama burda dikkat etmen gereken nokta. Fazla uzun boru, sobanın sağlıklı bir egzoz yapamamasına sebep olacaktır.

- Elektrikli ısıtıcıları hiç tavsiye etmem çünkü elektriği ısıya çevirmek hem çok maliyetli hemde fiyat/ performans açısından karlı değil.

- Gazlı sobalar eletkrikli sobalara nazaran biraz daha iyi ama oda ucuz bir çözüm değil.
 
+A sınıfı enerji tasarruflu bir klima seçebilirsin,yazında işine yarar. Firmalar ücretsiz keşif yapıyorlar hesaplama yöntemi aşağıda verdiğim linkte. Elektrikli ısıtıcı güç değeri içinde btu'yu 3,4'e bölüp watt olarak bulabilirsin.
 
hakan bey linki göremedim
arkadaşlar zaten oda ısısı 14 derce civadında oda kuzey tarafta olduğu içinde klima ıstemiyor soba bacası yok çözüm yine elektrikte düşük watlı 7/24 küllanılacak bir şey lazım önerileriniz için teşekkür ederim
 
eski bir fancoil'in içindeki evaparatör sökülür.bildiğin bir rezistanscı varsa iç genişlik kadar rezistans yaptırılır ve içine monte edilir.geriye sadece 1 tane oda termostatı takılıp güle güle ısınılır .bu anlattığımı yaptık.rezistansı 2000w'lık hazırlattık.fancoillerin hava debisi çok yüksek olmadığından ve komitatör ile ayarlanbildiğinden dolayı oda içersini çok rahat ve kısa sürede ısıttı.
 
otomasyonerist ' Alıntı:
...oda kuzey tarafta...
...düşük watlı 7/24 küllanılacak bir şey lazım...
Odayı ıstmadan önce, ısınınca soğumamasını sağlamalısınız.
Kuzey cepheye 50x100cm'lik strafor levhalardan alıp, silikonla yapıştır (Hırdavatçılar satar. 16'lık paket (3cm kalınlığında) ve 25'lik paket (2cm kalınlığında) satılır fiyatı aynı 14-16ytl). Çok silikon sürme! Gün gelir çıkarılması gerekir, uğraşırsın. Düşmesin yeter. (Straforun yangın anında söndürülmesi çok zor! üzeri alçı ile kapatılmalı )Isınmak için en verimli çözüm, infrared teknoloji ile çalışan ısıtıcılar. (ufo, kumtel...) (2000W, saatte 30kuruş) :eek:
Düşük wattlı istiyorsan eğer elektrikli battaniye al. 100-150W'lık bulabilirsin. Çok kullanışlı olur. ;D
 
Infrared ısıtma sisteminde; Diğer ısıtma sistemlerinin tam tersine odanın üst kısmından alta doğru ısınma başlar. Sadece ısıtılması istenen yere yönlendirilir. Isıtıcı çalışmaya başladıktan 27 saniye sonra tam perfomans ısıtma başlamış olur. Bu sayede işletim maliyeti çok düşer.
odayı kısa süreli kullanacağın için infrared ayaklı bir ısıtıcı alacaksın ve kendine yönlendireceksin.
kızılderelilerin ateş yakınca bedenleri etraflarında döndükleri gibi (beyaz adam yanlızca önünü ısıtır ve hasta olur) arada yönünü değiştireceksin...
 
arkadaslar hepınız cok guzel onerıler sunmussunuz .fakat benım bır yerde gorupte etkılenmeden yapamadıgım bır onerım var ama yapımı bıraz zor gıbı ama yınede zıhnı sınır bulusu denılebılır.sımdı bacanın cıkısına bır aparat yapılmıs kalorıfer petegı gıbı bu petegın etrafınada muhafaza yapılmıs vede bunun bır tarafı ısıtılacak mekana dıgerıde ortama acılmıs vede bu yere ortam havasını alıp ıcerı basması ıcın uygun devırde fan konmus normal bır sobayla baya bır alan ısınmıs
 
sana önere bileceğim inverter bir klima alman biraz pahalıdır ama cok memnun kalacaksın marka istersen
mitsubishi veya daıkın


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

elektriğide cok az harcarlar ve aynı zamanda verimli calışırlar uzun yıllar kullanırsın


Düzenleme: BuRçin.

Arka arkaya mesaj atmak yerine son mesajınız üzerinde bulunan Düzenle tuşuna basarak ekleme yapınız.

 
20 derecede tutman için çok enerji harcaman gerekiyo. bi insan bile bi yerden bi yere gitmek için yürüyor koşuyor enerji harcar. 20 dereceyi bulman için kuzeye bakan bi odada maliyeti düşünmemen gerek. cebine kuvvet. ama elinde Quartz veya infrared ısıtıcı varsa odaya geçip yanına ısıtıcıyı koyup calıştırırsan kitabınıda okursun başka şeylerde yaparsın. paran varsa bence kiralık yermişdir ya gerçi inverter klima al diyecem onuda yapamassın para lazım para. sen dediğimi yap yanına biısıtıcı koy kitabını oku.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,147
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst