Odam için klima yapmak istiyorum..

altaş

Üye
Katılım
24 Kas 2009
Mesajlar
139
Puanları
1
s.a arkadaşlar ;
forumda soğutma sistemleri klimalar ile ilgili yazınızı okudum bende odama klima yapmak istiyorum bu konuda sizlerin tecrübesinden faydalanamak istiyorum.
Mesela buzdolabının ekovat motorundan veya başka ne gibi parçalardan klima yaparım ????
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum buzdolabı kompresörü ile yapacagın bir sistemde ancak tahmini 8-10 m2 lik bi alanda serinleme hissedebilirsin klima gibi olmaz malesef...

sana gereken en temel parçalar

-kompresör
-kondanser
-evaporatör
-Fanlar ( evap ve kondenser)
-Genleşme valfi
-elektriksel kontrol devreleri ( açma kapama termostat kablolar filan )
-kutulama için gerekli parçalar..

kolay gelsin
 
tmm yeter banada onun soğutması benm odam öyle sanki 80 - 90 m2 değil ya burda önemli olan bu parçaların nasıl ve nerden temini ederiz montajı nasıl yapartız ?
birde bu ısıtma olayı nasıl oluyor ?
 
yani tanıdık bir soğutmacı olacak bu dönemde boş olacak ............zor
 
Dostum bu malzemeleri soğutma malzemesi ( eğer buzdolabı kompresörü ile bişeyler yapacaksan ) genelde dolap malzemeleri satan ticari tip yerlerde bulabilirsin. Kompresör kapasitesine göre kondenserler ve evaporatörler var. 1/4 yada 1/6 diye satılır. Ona göre kılcal alacaksın. gruplamak için oksijen kaynağı bulmalısın. Bu işler için soğutmadan anlayan birinden destek alırsan daha kolay olur.
 
vay anasını arkadaş kaldık mı yine kötü bir vantilatörün eline ?? :( :(
 
şükret enazından vantilatör var :)
 
valla klima yapmak zaten çok basit abilerin söylemedimi aynen tepsi yapmak gibi ortasını eziyor yassı yapıyorsun kenarını ezip tepsi yapıyorsun bu kadar basit
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst