Oda termostatı nedir ? Avantajları nelerdir ? Neden Kullanılmalıdır ?

Katılım
1 Ara 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Yaşam alanınızdaki kullandığınız ısıtma ünitesi ne olursa olsun (doğalgazlı kombi, mazotlu kat kaloriferi, katı yakıtlı kazan, elektrikli kombi) çalışma prensibi aynıdır.
Bu tip ısıtma üniteleri yaşam alanınızdaki sıcaklıkla değil, radyatörlerinizin içindeki suyu ısıtmak ile görevlidir.
Isıtma ünitenizin kombi olduğunu varsayalım, kombinizi 50 C'de set ettiğinizi düşünelim kombinizin içinde bulunan termostat set ettiğiniz değer olan 50 C'ye gelinceye kadar kombinizi çalıştırır. İstenilen değere gelince kombiye stop verir. 50C'nin altına inince tekrar çalışmaya başlar. Burada sizi rahatsız eden bir durum görmüyor olsanız bile bu şekilde kontrolsüz çalışan kombiniz yıllık 0dan fazla yakıt yakmaya mahkumdur.
Oda termostatı
ile radyatörlerinizin sıcaklığına göre değil, yaşam alanınız da olması gereken en sağlıklı sıcaklığa göre kombinize aç-kapa komutu vererek fazladan yakıt yakmanızı önleyebilirsiniz.

Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi her iki kombi de 50 derecede çalışıyor fakat oda termostatı kullanılmayan bir yaşam alanında oda istenilen sıcaklığa gelmesine rağmen kombi çalışmaya devam ediyor. Oda termostatı kullanılan bir yaşam alanında ise kombi 50 derecede çalışmasına rağmen oda istenilen sıcaklığa gelince kombi durduruluyor ve sadece ihtiyaç anında çalışması sağlanıyor.
Böylece oda termostatı ile hem sağlıklı ısınıyoruz hemde yakıt tasarrufu yapmış oluyoruz.

Kaynak https://www.generallife.com.tr/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Demirdöküm neva modeli kombiye manuel oda termostatı bağlamak istiyorum bağlantı şeması bulamadım yardımcı olurmusunuz
 
bende Ferroli kombi var .alt kısmında köprü bağlantıyı söktüm yerine 2x0.75 kabloyla termostat bağlantısı yaptım ve şimdi o şekilde kullanıyorum.
 
Kesinlikle tasarruf için gerekli oda termostadı ,arama yaparsanız bağlantı resimleri var.
 
Merhaba ;
Bende,Demirdöküm HK 323 FE kombiye oda termostatı nasıl bağlayabiliriz.Elektronik kartta herhangi bir jump göremedim.Kanımca dip switchlerle ilgili ayar yapmak gerekebilir.Oda termostatı kaç voltluk olması lazım ve elektronik kartta uçları nereye bağlayacağız.
 

Ekli dosyalar

  • 20131105_212125.jpg
    20131105_212125.jpg
    95.5 KB · Görüntüleme: 26
  • 20131105_220530.jpg
    20131105_220530.jpg
    80.1 KB · Görüntüleme: 21
bu kanıya katılmıyorum. oda termostatı büyük bir rahatlık. bunu kabul ediyorum. fakat unutulan bir nokta ise şu;

2 3 saat boyunca yanmayan kombinin içerisindeki su soğuyor ve sonrasında kombi tekrar bu suyu ısıtmak için ilk açılışta harcadığı elektriği ( Devir pompası sürekli çalışıyor. ) ve doğalgazı tekrar harcıyor. Dolayısı ile kombiyi sürekli 50 derece ile yakma zorunluluğunuz yok içersi ısındığı zaman kombinin ayarını 30 40 derece ayarlığına çekin ve kalsın. böylelikle daha fazla tasarruf etmiş olursunuz. oda termostatı ise sürekli dur kalk yaptığı için fazladan yakıt tüketir.

Fakat ben köyden yeni iniyorum bunlardan anlamam bi kere kombiyi ayarlarım hep çalışır diyorsanız evet oda termostatı kullanın. kazançlı çıkarsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst