OB 35 Bloğu Yardım

sefaxxxxx

Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
194
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba.

Siemens s7 300 plc ler konusunda yeniyim.

Siemens s7 300 plc ile bir soğutma sisteminin kontrolünü yapmak istiyorum.Plc de aynı anda 6 adet pid komutu aktif olacak.Ben bu pid komutlarını OB 35 bloğunda mı kullanmam gerekiyor.Yoksa OB 1 bloğunda kullanabilirmiyim.Eğer OB 1 bloğunda kullanabilirsem pıd komutuna cycle time değeri olarak bir değer girmem gerekiyor mu?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar,

PID bloklarını OB35 ya da OB32 gibi interrupt bloklarında çağırmanız gerekir. Eğer OB1 içerisinde çağırırsanız bu ilgili blokların işlenme süreleri her seferinde (scan time'a bağlı olarak) farklı olacağı için P,I ve D için girdiğiniz katsayılar hiçbir zaman istenilen set point değerini yakalayamaz.
 
cevap için teeşekkür ederim.Birde pıd komutu için sp değerinin % olarak girilmesi gerekiyormuş.Bu noktada tıkandım kaldım.Yani şimdi örneğin ben set değerinin 145 olmasını istiyorum bu nasıl olacak.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Hayır öyle bir zorunluluk yok aslında, kullanım kılavuzunda ya % değeri ya da real değişken girin diye yazar(FB41'di sanırım bloğun adı)
Sizin set değeriniz 145 ise bunu bloğa 145.0 olarak gireceksiniz.
 
Peki çıkış değeri nasıl değişiyor. % 0 ile %100 arasındamı değişiyor.
 
Çıkışın iki değeri vardır, LMN ve LMN_PER diye. LMN çıkışı hesaplanan real çıkıştır bu çıkış değeri pek kullanılmaz. LMN_PER ise integer biçimindeki çıkış değeridir 0 ile 27648 arasında değişir. Bu değeri doğrudan analog outputtan bir oransal vanaya, motora hız bilgisi vb. işlemleri için kullanırsınız.
 
peki bu fb 41 pid bloğu ile sfb 41 pid bloğu arasındaki fark nedir hangi durumlarda hangi komut kullanılmalıdır.
 
Pardon ben cevabınızı görmemişim.Titus bey bilmediğim konularda beni aydınlattığınız için size gerçekten çok teşekkür ederim.Bana çok yardımcı oldunuz.Son olarak size bir şey daha sormak istiyorum.OB 35 bloğunda 2 adet fb 41 çağırdığımda ikincisi için fb 41 zaten var üzerine yazılsın mı diye uyarı alıyorum.Ve bu uyarıya hayır diyerek pencereyi kapatıyorum.Acaba ikinci çağırdım fb 41 için herhangi bir sorun olur mu?
 
OB35 içerisinde istediğiniz akdar FB41 çağırabilirsiniz (bunun limitini geçtiğimiz günlerde yine forumda sormuştunuz, PLC load memory ile alakalı bir sınır değeriniz var.)

Siz ilk PIB bloğunu OB35 içerisine ekleyip buna bir datablock ismi verin, sonra iinci PID bloğunu sol taraftaki blokların listelendiği yerden sürükle brak yöntemi ile OB35 içerisine dahil edin buna da ayrı bir datablock ismi verin. Datablok isimleri ayrı olmak kaydı ile 2-3-4 ya da limiti aşmadığınız sürece istediğiniz kadat PID bloğu çağırabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst