O.g sigorta atması

Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
44
50 lık bir trafo var özel.trafonun oldugu direkte OG sigorta atmiyor ve bu diregın altında AG panosu ve saati var.Bu panodan çiftlik besleniyor10 kw gücü var a.g kısmında sigorta atmıyor.Bu trafo özel olduğu için yaklasık 400 metre gerısınde bı seksıyonel diregı ve bu dırekte sigortalar var.İşte bu seksiyonelin olduğu direkteki orta fazdaki sigorta atıyor.2 günde 3 kez değiştirdik 400 metre mesafedeki OG sigortasını nasıl etkiler.Şimdi ben bu trafonun sigortalarından sonra hat başındaki seksiyonele kadar olan hattın butun dıreklerındeki izolatörleri kontrol etmem lazım ilk olarak.Dogru yolmudur?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mevsım yagıslı ıse, ızalatörde catlak varsa, su damlası atlama yağtprabılır. Cam ızalatör olsa hemen patlardı. Bırde, trafo uzerındekı sıgorta akımı ıle hat basındakı sıgorta akımları selektıf olmalı. SEKSONIYER sıgorta yuvalarında gevseklık varmı kontrol edınız..
 
Teknik terimlerin yanlış kullanımına karşı allerjim vardır o yüzden yoruma düzeltmeyle başlamak istiyorum. Seksiyonel değil seksiyoner olacak.
Termal kamera varsa işiniz kolaylaşır, gece karanlıkta kontrol daha iyi sonuç verir. Sigorta amperajlarına bakın bazen üzerine tel sarıyorlar trafo direğindeki seksiyonerin sigortası bu şekilde olabilir.Hat başı sigorta amperajı küçük olabilir. Bu tip sigorta açmaları genellikle trafo arızasını gösterir. İzolatörlerde çatlak olabilir, jumper varsa uzun olup rüzgarda sıkıntı çıkarıyor olabilir, kuş olabilir diyeceğim ama öyle olsa cenazeyi kaldırırdınız :) iyi bir gözlem şart.
 
kırsal bir bölge ise geçici bir arıza yaşanıyor olabilir. çarpılan bir kuş direkte kalabilir. Eğer trafodan kaynaklandığını düşünüyorsanız trafonun üstündeki og sigortalar ile hatbaşındaki og sigortaların amperlerini karşılaştırabilirsiniz. 50 kva trafonun og sigortası 6a olması gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst