o.g direkleri

elifdylan

Üye
Katılım
23 Mar 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
o.g direk projeleri hazırlanırken nelere dikkat edilir?Direkler dikilirken,iletken çekilirken v.s. en çok nerelerde hata yapılır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Orta gerılım dıreklerı ruzgar gucune,ıletkenlerın km basına dusen agırlıkları musterek dırekmı,nıhaı dırekmı bransman dırekmı,yaptıgı acı varsa bu acının ıletken agırlıgına eklenmesı gerkemektedır.Musterek dırek ıse yukseklıgı degısır.Cekeceklerı yuke gorede ıletkenler degısır.Rose,pansy,hawk gibi

Iyı Calısmalar
 
eren kardeş senin yazdıgın iletken çeşitleri ag de kullanılır og iletkenleri swallow pigeon raven gibi... iletkenler kullanılır....
 
Hawk Da Og iLetkenidir ama rose pansy Ag
 
proje hazırlanırken;ekonomik açıklığa,min. sehime ve açıları azaltmaya özen gösterilir.Direk dikilirken çukurun hizada olmaması direği hafif açıya sokar.Direk yeri projeci tarafından çukur kazılabilirliği ve direk dikimi için vinç yanaşabilirliği açısından dikkatle seçilmelidir.Tel çekiminde pek sıkıntı olmaz.Ancak projede topoğrafik çalışma eksikliğinden kaynaklanan yanlış direk boyu var ise özellik ile kısa gelen direk,sorun olur.
 
Enerji Nakil Hatları yapılırken önce yetkili Kurumlardan enerji müsadesi izni alınır.Kurumun müsade ettiği şartlarda ve gösterdikleri yerden enerji alınır. Bu iş için yetkili bir mühendise ihtiyaç vardır. Hattın geçeceği yerde özel arazi var ise onlardan izin almak gerekir. Hat uzun ise profil adı verilen bir zemin haritası çıkarılır. Bu haritaya yol, ev, dere, elektrik ve telefon hattı gibi projeyi etkileyen ne var ise zemin etüdü yapan ekip tarafından uzaklıkları ve yükseklikleri hassas olarak işaretlenir. Mühendis tarafından hattın özelliğine göre (Abone gücü, hattın gerilimi. hattın izolatör cinsi, direk cinsi ve denizden yüksekliğine göre buna buz yükü bölgesi denir.) projesi çizilir. Bu projeye göre hat yapılır.
Genellikle hat yapımında hata yapılır. İletkenin sehimi (salgı) hatalıdır. Alttan veya üstten geçen hatların yakınlığı konusunda hata yapılır. Direklerin betonu ve dikliği konusunda hatalar yapılıyor. Zaten tesis bittikten sonra enerji için izin veren Kurum tarafından gerekli kontroller yapılarak ve projeye uygun ise enerji verilir. Hata varsa enerji verilmez.
Sağlıcakla...
 
swallov pigeon hawk bunlar 36 kv da kullanılır rose ag iletkenidir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst