"Oğlum bak git" ceza aldı!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde temizlik işçisi ile bir çocuk arasında ''Oğlum bak git'' diye başlayan ve sonrasında kavgaya dönüşen olayda mahkeme kararını açıkladı. Temizlik işçisi 750 lira ceza aldı, olaydaki süpürge belediyeye iade edilecek..

kr1u9.jpg


Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde temizlik işçisi ile bir çocuk arasındaki ''Oğlum bak git'' kavgasında mahkeme kararını açıkladı. Youtube'de izlenme rekoru kılan olayda, temizlik işçisi kendisine küfür eden çocuğu defalarca uyarıyor, çocuğun hakaretlerini sürdürmesi üzerine elindeki süpürgeyle çocuğa vuruyordu.

Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi, davayı bugün karara bağladı. Duruşmaya, belediye işçisi sanık Selçuk Kahraman, avukatı Nuray Korkmaz, mağdur avukatı İbrahim Ulufer katılırken, müşteki Cesim K. ve oğlu Yasin K. ise katılmadı.

Tanık Yiğit Ali B. ifadesinde, ''Ben ve Ufuk olay tarihinde birlikteyken Yasin K. arkamızdan gelmekteydi. Yasin bize hitaben küfürler ediyordu. Sanık, mağdur Yasin'i küfür etmemesi konusunda uyardı'' diye konuştu. Tanık Yavuz Selim A. ise olay günü parkta oturduğunu, sesler üzerine olay yerine gittiğini belirterek, ''Bana video kaydı yapmamı söylediler, telefonuma kayıt yaptım. Yasin sanığa laf atıyordu. Bunun üzerine sanık Yasin K'ya vurdu'' şeklinde konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından sanık avukatı Korkmaz'ın mahkemeye sunduğu olayla ilgili cep telefonu görüntüleri izlendi.

Belediye çalışanı Kahraman, savunmasında emanete kayıtlı süpürgenin Gölcük Belediyesi tarafından kendisine zimmetlenmiş olduğunu, süpürgenin belediyeye ait olduğunu söyledi.

Kahraman, ''Ben uyardım, mağdur üzerime geldi. Olay bu nedenle gerçekleşmiştir. Suç işleme kastım yoktu. Beraatımı istiyorum'' dedi. Mahkeme hakimi, ''kasten yaralama'' suçundan sanığa verilen 37 tam günlük adli para cezasının suçun işlenişi ve sanığın ekonomik durumu dikkate alınarak, günlüğü takdiren 20 liradan hesaplanarak ''740 lira adli para cezası''na dönüştürülmesine, olayda kullanılan ''ağaç saplı süpürgenin'' Gölcük Belediyesi'ne iadesine karar verdi.

FİLMİ DE ÇEKİLDİ

Sanığın babası Mustafa Kahraman, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karara itiraz etmeyeceklerini belirterek, adalete güvendiklerini söyledi.

Artık yapacak bir şey olmadığını dile getiren Kahraman, bir gazetecinin ''Oğlum Bak Git'' isimli film için kendilerine daire verilip verilmediğini sorması üzerine, ''Daireyi verdiler, 10 sene ipotek ettiler. 10 sene beni kullanmaya kalktı, biz de kabul etmedik. Benim çocuğumu 10 sene kullanacaktı, ben de kabul etmedim. İpotek olmasaydı kabul edecektik, öyle yapınca kabul etmedik'' diye konuştu.

Kahraman, bundan sonra olayla ilgili başka bir girişimde bulunmayacaklarını ifade ederek, ''Mağdur olduk tabii. Çocuğum evden dışarı çıkamadı. Onun çoluk çocuğunun ne durumda olduğunu bir Allah bilir, bir de ben bilirim'' dedi. Oğlunun işine devam ettiğini belirten Kahraman, artık bu işin bittiğini, geçen süreçte çok mağdur olduklarını sözlerine ekledi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Güncelleme: 13:18 TSİ 04 Mart. 2013 Pazartesi

Alıntıdır.

Bu kavgada(davada) kimin daha çok haklı olduğu konusu da tartışılabilir,herhangi bir tarafı tutma da kişiden kişiye göre çok değişebilir.Ama sonuçta gerçek olan bir durum da apaçık ortadadır: Aşırı kışkırtma! Çocuk(Genç) aslında birden çok suçu ve etik olmayan bir davranışı ayni anda sergilemiştir.Bunlar sıralanırsa eğer;

1.Kendisinden yaşça çok büyük olan ve devletin resmi bir görevini ifa eden bir kamu görevlisine,hem sözle,hem de kemerini çıkarıp yere şaklatarak gözdağı vermiş,adeta meydan okumuştur.

2.Karşı taraftan yaptığı davranışın yanlış olduğu kendisine izah edilip anlatılmış,fakat genç adam yine de,bu uyarılara aldırış etmeyerek,kışkırtıcı ve aşağılayıcı şekilde ağır küfürlerle hizmetli olarak çalışan temizlik görevlisini yine taciz etmeye devam etmiştir.Bunun kabul edilebilir veya etik olup olamadığı hiç tartışılmaya,üzerinde durulmaya da değmez kanaatindeyim.

3.Hizmetli sınıfında çalışan bir kamu görevlisini hakir(Küçümseme ile yaklaşım tarzıyla) görerek,diğer sınıf insanlardan daha alt sınıfta bulunduğunu,kendisinin bu aşağılayıcı meslekte(Sevgili Merhum cumhurbaşkanımız sn.Turgut Özal,kızı Zeynep Özal, sürpriz yapıp davulcu Asım Ekren’i seçince,onun mesleğine aşağılayıcı olarak bakanlara cevaben şunu söylemiştir:Namusu ile yapılan her iş kutsaldır!) bulunup bunu ifa etmesinden ötürü dayağı,hakareti,tacizi ziyadesiyle de hak ettiğini,kendisinin sıradan bir vatandaş olarak bu insanı taciz edebilmek için bu nedenle yasal bir hakkının da olduğunu(Eski zamanlarda geçerli olan köle-efendi ilişkisi) bu hareketiyle ifade etmek istemiştir.Saygılarımla.
 
Gerçekten önemsiz ve eğlencelik gibi görünen bu vakıada T.C Adaleti, üzülerek söylüyorum, sınıfta kalmıştır. Bence, önce kararı veren hakim hakkında soruşturma açılmalı.
Bunun yanı sıra eşini 8 yerinden bıçaklayan şahıs da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bu tür kararları görünce, insan, "acaba toplumda infial yaratılsın diye verildi", diye düşünmekten kendini alıkoyamıyor.
Bu tahrikin bir A.B.D. polisine yapıldığını ve karşılığının ne olacağını düşünün.
Nerede ise yakında "suçlu hakları" korunurken "Nefs-i Müdafaa" kanun dışı hale gelecek ve ilerde, "bırakın canınızı alsınlar, sonra dava açarsınız" gibi bir hukuk anlayışı yerleşecektir.
Bence bu (bir zamanlar okumuştum) bir yazarın, "kibarlık budalalığı" versiyonunun hukuka uyarlanmış şeklidir.
(Not: Bu yorumda hiç bir siyasi zihniyeti değil, global bir anlayış biçimini, siyasi değil, adli vakıalarla ilgili eleştiri yaptığımı hatırlatmak isterim)
 
Şimdi ben merak ediyorum, bu genç bir kamu görevi yapan temizlik işcisi yerine adaleti sağlamaya çalışan bir kamu görevlisi hakime bu hareket ve sözlü saldırıyı yapsaydı yada güvenlikten sorumlu asker veya polise yapsaydı acaba mahkeme hakimi aynı kararı verirmiydi, bana göre hayır.Burada resmen "ye kürküm ye" hikayesi gerçekleşmiştir,adaletimiz malesef yine yara almıştır karar tamamen trajedidir.....
 
Gerçekten yazık.

Vicdanlara sesleniyorum karar bu olmamalıydı.
 
Yüce Türk Adaleti, şimdi bu gariban adam gitse bir avukata, savcıya yada hakime YANLIŞLIKLA vursa adamı ömür boyu hapis verirlerdi.
Yine bu gariban adam orda hiçbirşey yapmasa çocukta adama vursa çocuk ceza alıyormu aceba?

Türkiye Cumhuriyeti'nde suç büyükse ceza küçülür bir mantık var.Millet deve yüküyle vergi kaçırıyor , kara para aklıyor , bankalar vatandaşı soyuyor , uyuşturucu almış başını gitmiş , sigara kullanma yaşı ilkokullara inmiş devlet bunlara bir baksın.

Neyse sonuca gelelim.Türk Adaleti'ni kutluyorum.Eğer bana ulaşırsa bu 750 TL'yi ben ödeyeceğim yemin ederim.Alnından da öperrim.Ellerin dert görmesin.
 
Dürüst, yasalara uyan vatandaşları koruyamayan bir hukuk. Böyle ise biz niye vergi veriyoruz, devletin birinci görevi vergi aldığı halkın güvenliğini sağlamak değilmidir. Refah ve hoşnutluk için adalet terazisini sağlamak şart değilmidir. Sonuçta geri zekalılar tarafından yazılmış ve geri zekalılar tarafından uygulanan bir ceza hukuku; ne beklenebilirki memurlardan herzaman ki gibi en basit bir işi bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Yazıklar olsun hepinize. Ancak Allah büyüktür bu dünyada olmasada ahirette akıllarını kullanmadıkları için hesap sorulacaktır bu insanlardan.

Ben bu ülkeden memnun değilim adalete güvenmiyorum ve ne kadar yasalara uyarak yaşıyor olsamda bu ülkede en çok korttuğum şey devlettir. Allah düşmanımı bile devlet memurunun eline düşürmesin. Anandan emdiğin sütü burbundan fitil fitil getirirler. Yukarıdaki örnek gibi.

Saygılar..
 
bütün yazıları okudum ve şaşırdım demekki benim gibi düşünen yok

arkadaşlar çocuk terbiyesizlik yapıyor ancak bu adama onun kafasını yarıp 12 dikiş atılmasına sebeb olacak bir hak dogurmuyor. tabiki temizilik görevlesi suçlu suna bir hem fikir olalaım kim olursa olsun

polis asker jandarma amir savcı bakan vs vs VURAMAZ orada dayağı yiyen kafası yarılan sizin cocugunuz olsa idi nasıl bir tavır izlerdiniz sizde gidip o adamı bulup -sen kimsin lan benim çoğuma vuracak diyip saldırmazmıydınız

diyelimki iki gün sonra polis sizi cevirdi yada siz bir şey dediniz mesela evin önünde çekirdek yiyorsunuz polis geldi ne yapıyosunuz dedi (benim başıma geldi) sizde sanane dediniz bu onun vurmasına sebeb olabilirmi

temizlikçi ne yapmalıydı o da gidip davacı olacaktı 1 yıl uğrasacaktı ama aynı buna benzer bir karar çıkacak dedikleri gibi 7 kere karısını bıçaklıyor serbest geziyor

CEZALAR AZ OLMAMALI CEZA YEDİĞİ ZAMAN BİR KİŞİ BEN BUNU NASIL ÖDERİM DİYE KARA KARA DÜŞÜNMELİ CEZA DENEN SEY GELİR KAPISI DEĞİL KORKUTUCU OLMALI EMNİYET ŞERİDİ İHLALİ 10.000 TL OLSUN BAKAYIM KAÇ KİŞİ GİRECEK
 
Böyle adalete ne denir : Oğlum bak git...
 
hani bir ata sözü vardır ya (sözüm meclisden dışarıya) kızını dövemeyen dizini döver. şimdiki çocukların ve gençlerin kanı yukarıya akıyo kendisi bir tisge vuramaz haddinden çok fazla şımartırlar dışarıdan bir sille gelince kıyameti koparırlar orada adam rastgele forçayı svuruyor tabii sabrın taşdığı yerde. ben dükkanda oturuyorum bir ...... çocuğu lezer tutup kaçıyor boncuk tabancasıyla boncuk atıp kaçıyor bende yakalarsam allahıma kitabıma çok felaket top oynayacağım işte o zaman sahibi çıkar tabii ozaman sahibininde!..................... beni çeri alacak olanında.......
 
Temizlikçi avukat tutmamış veya tutamamıştır büyük bir ihtimalle. Onun için bu karar çıktı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst