NTC Termistörü Seçimi Hakkında

İyi forumlar. Bir tane projemde MOSFET ile belli bir ısıda fanın çalışması için NTC kullanacağım. NTC'yi nasıl seçmem gerekiyor?

Ek olarak birde dirençlerde ve NTC'lerde R olayını anlamadım. R'ı nasıl ohm'a çevirebiliriz?

paskomya

Profesyonel Üye
Resimdeki PCB üzerinde kodları R ile başlayan elemanlar direnç (resistor), Q ile başlayanlar transistör (transistor), D ile başlayanlar diyot (diode), C ile başlayanlar kondansatör (capacitor), F ile başlayanlar sigorta (fuse), X ile başlayanlar kristal (xtal), U ile başlayanlar entegredir.

serkan_48

Profesyonel Üye
İyi forumlar. Bir tane projemde MOSFET ile belli bir ısıda fanın çalışması için NTC kullanacağım. NTC'yi nasıl seçmem gerekiyor?

Ek olarak birde dirençlerde ve NTC'lerde R olayını anlamadım. R'ı nasıl ohm'a çevirebiliriz?

Ntc de R olayi ohm demek zaten. Mesela 5R ntc 5 ohm oluyor. 10R ntc 10 ohm.

Ntc ile bir fani sürmek için bir opamp ile kullanmaniz en mantiklisi. Devre semaniz var mı?

muratmert4

Usta Üye

Kaba kontrol ile dc fan yada ac fan motorlarını sürmek istiyorsanız nette opamplar ile yapılmış devrelerin şemalarını inceleyin. Yok dereceli bir kontrol istiyorsanız o zaman mikro işlemci pcb tasarımı ve yazılım giriyor eğer bu bir proje değil ise dijital termostadlar var alın kullanın derim.

Forum istatistikleri

Konular
124,797
Kullanıcılar
444,092
Son üye
mqeyy

Yeni konular