NP 550 Anakart Kırılan AC Girişi - Onarılabilir mi?

generall07

Üye
Katılım
15 Nis 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba,

Samsung NP 550 bilgisayarımın anakartında ki AC adaptör girişi kırıldı (Anakart kırıldı). Görüntülere bakarak bunun onarılıp onarılamayacağı konusunda bilgi verebilir misiniz?

AC girişinin ayakları kırık parçada. Bir şekilde Anakartın üzerine köprüleme yöntemi ile bu ayakların iletimini sağlayabilir miyim?

Doğrusunu söylemek gerekirse nereye köprülemem gerektiğini de bilmiyorum.

IMG_5195.JPG IMG_5201.JPG
 
sayın general anakartlar biliyorsunuzki sıradan pcbler değil.onlar çok katlı oluyor mesela üst üste yapıştırılmış üç adet baskı devre düşünün.eğer o kırık olan kısımda pcb çok katlı değise ve yollar pcb içerisinden değilde pcb nin üst yüzeylerindense güzelce lehimlersiniz ve düzelir gibi görünüyor.resimlerden öyle görünüyor ki sanırım siz orayı kalitesiz bir havya ile lehimlemeye çalışmışsınız çünkü anakartın kırık olan kısmı sıcaktan kavrulmuş gibi görünüyor...eğer öyleyse orayı tinerle güzelce temizleyin ve güzelce yolları birbirine lehimleyin.
 
Bu şekilde olacak sanki

IMG_5195.JPG
 
eskisinden daha iyi :)
 
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Kendim yapamadım ve bir bilgisayarcı da onarımını yaptırdım. Gerçekten temiz ve güzel bir iş çıkarttılar. Sorunum böylelikle halloldu.

Herkese iyi forumlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst