Normalde Kapalı Kontağın Çalışmasını Hakkında yardım

zenze

Üye
Katılım
2 Eyl 2007
Mesajlar
254
Puanları
1
Yaş
39
nais fp0 plc de fpwingr programını kullanıyorum. Kurduğum basit devre; Normalde kapalı kontak ve onun sonunda çıkış, çıkışa led bağlı.
normalde kapalı kontak ilk durumundayken (kısa devre)çıkış vermiyor giriş kontağını konum değiştirdiğim de ( yani nc kontağı açık devre yaptığımda(mavi) )çıkış veriyor. Ayarlarla mı ilgili bir sıkıntı yada çalışma şekli nedir açıklarsanız sevinirim.Normalde açık kontak olması gerektiği gibi çalışıyor!
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşların fikri mi yok ? yoksa bu da bilinmez mi diyerek cevap vermiyorlar? Nc kontağın ne olduğunu ve ne yapması gerektiğini biliyorum. Fpwingr de olan bu diyorum ? Farklı bir plc de deneme imkanım yok.
 
sayin zenne bilinmez degil fakat simdi normalde kapali kontakta eger normalde baska birsey yoksa siz sinyal uygulamadiysaniz surekli cikis verir vede siz giris verdiginizde ise cikis kesilir.siz buradan yazdiginiz program parcagini eklerseniz inceler vede hataniz varsa onuda soylerim.
ayrica ledin bir roleden suruyorsaniz onun kontak durumunada bakiniz eger onuda nc kullandiysanizda bu konum meydana gelir
 
deverede normal elektrik varsa kontak açılır yoksakapanır...
 
ilgili girişte sinyal var mı? Onu kontrol ediniz. Yoksa devrede çıkışın çalışması lazım.....
 
basit program anlatabilmek için. Girişlere iki konumlu anahtar bağlı. Orta uç plc girişine giiyor.Anahtarın kapalı konumunda (NC)plc girişine + , normalde açık (NO)konumuda; Plc girişine şase geliyor. çıkışı roleli ve yük(lamba) çıkış rolesinin NO kontağına bağlı . Programın 2. satırı için; Enerji verdiğimizde yükün çalışması lazım "ÇALIŞMIYOR", 0. satırda NC anahtar açılmış durumu yani plc girişine 0 yada şase geliyor yükün çalışmaması lazım fakat "ÇALIŞIYOR"

Normalde açık kontaklar olması gerektiği gibi çalışıyor. Fakat nc kontak çalışması bu şekilde ve işin içinden çıkamadım. Yardım rica ediyorum. Teşekkür ederim
 
plc x0 ile NO normalde açık kontağına sinyal gönderildiğinde Y çıkışı alırsınız,aynı şekilde x0 devrede NC yazılarak kullanıldıgı takdirde x0 yokken ikinci Y çıkışı alınmış olunur.yani kullanılan 1 bit hem kapalı hemde açık olarak kullanılabilir.
 
Kusura bakma Seyit1 anlayamadım. Bu devre fiziki olarak da kurulmuş yukarıda açıklamaya çalıştım.

:confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Giriş arızalı olsaydı NO kontaklar da yanlış çalışmazmıydı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst