Nonlineer kontrol sistemleri sorusu yardım!

Thracian59

Üye
Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
338
Puanları
16
Yaş
37
Konum
Tekirdağ
arkadaşlar konu doğru yerde mi bilmiyorum,nereye yazacağımı da bilemedim açıkçası. neyse konuya gelelim bu dersi mutlaka alan arkadaşlarımız vardır forumda,ben de alıyorum dersi ve bir ödevim var ama bir türlü işin içinden çıkamadım. soru şu

X1'=X1+X2+X1*X2

X2'=X1+X2-2X1*X2

bu denklemlerin sabit noktalarını bulup doğrusallaştırmam lazım ve sonra öz değerlerini bulup faz portresini çizmem gerek.

ödevi neredeyse 1 hafta önce aldım fakat 1 arpa boyu yol gidemedim son çare bilen arkadaşlar varsa sorayım dedim umarım yardımcı olursunuz. sabit noktaları bulmak için X1'ni ve X2'ni sıfıra eşitliyoruz (bu arada ' işareti türevi anlamında) ben şöyle bişey yaptım ama doğrumudur acaba?


X1'=0 ---> x1+x2+x1*x2=0

x1(x2+1+(x2/x1))=0

burdan sonra sonucun sıfır olması için ya x1 yada parantez içi sıfır olmalı,x1 e sıfır dersek parantez içindeki x2/x1 tanımsız oluyor ve bu denklemin gidişatını nasıl etkiler onu bilemiyorum,orasını denklemden kaldırıp devam ettiğimde sonuç buluyorum ama kaldırmazsam ne yapıcam bilemiyorum. çok kafa karıştırıcı oldu sanırım farkındayım ama olay bu yani,yardım edebileceklere şimdiden teşekkür ederim...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst