NOKTALI SAYI HATASI

romantique

Üye
Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
48
SELAMLAR

Delta SV2 kullanıyorum.. noktalı sayıya gectiğimde resimdeki gibi bir sonuç alıyorum.. nerede hata yaptım acaba ? F0.00 anlam veremdedım bu olaya.

noktalı sayı olayını hallettim ama. buseferde yukarı yuvarlıyor sonucu.. ve bazı yerlerde hala F0.00 var hatanın nerde başladıgını goremıyorum bu sebeple..

birileri yardım etmez ise bana sanırım bu sayfayı gunluk olarak kullanmaya başlıyacağım :))
 

Ekli dosyalar

  • HATA.JPG
    HATA.JPG
    94.3 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba,

Karşılaştığınız durum gayet doğal.
Normalde Desimal sayı sisteminde çalışırken değerleri dönüşüm yapmadan floating olarak görüntülemeye çalışırsanız bu durumla karşılaşırsınız.

Eğer float olarak(noktalı sayı) işlem yapmak ve sayıları değerlendirmek istiyorsanız FLT komutu ile ilk önce dönüştürmelisiniz. Ve float aritmetik işlem komutları kullanmalısınız.

Size bir örnek olması açısından Linkteki açıklamaları ve örneği inceleyiniz.
Delta Otomasyon ? Başlığı görüntüle - Floating hakkında

İyi çalışmalar.
 
imdat bey teşekkur ederim .. noktalı sayı gormeye başladım ama virgül olduğu halde sayılarda kesirli sayı hala yok ekranımda mesala 34,155 olması gereken sayı 35,000 olarak geliyor. ..

evet sanırım bunuda çözdüm kesirli bütün sayılar.. sadece HMI de kaldı sorunum mazot seviyesini göstermek icin kullandığım BAR a Float olan bir sayı veremiyorum.. seviye ne olursa olsun max. a çıkıyor. bar icin float olan değeri baska bir adrese bilimsel e çevirdim ama yine olmadı.. :(

sanırım onuda yapacağım sonunda..
Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst