No-Frost dondurucu kısmı su üretiyor ve kanal donuyor.

adnadnan

Üye
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
41
No Frost Buzdolabım ile alakalı bir sorunum var. Sizlerin kıymetli fikirlerine ihtiyacım var.

Bosch marka KGN57V00NE model dondurucu kısmı altta olan No Frost bir buzdolabımız var. Soğutucu bölümünün ayarı 2'de olmasına rağmen içerisindeki gıdaları dondurmaya başladı. Sonra ayarını 1'e düşürdüm. Ancak nafile. Hala dondurmaya devam ediyor. Sonra farkettim ki dondurucu kısmının arkasındaki hava kanalları donmuş. Buradan dondurucu kanalına gelemeyen hava bir şekilde yukarıya ekti ediyor.

Bunu gördükten sonra dolabı kapatıp içindeki buzların erimesini bekledim. Ardından dondurucu kısmını söküp iyice temizleyip kuruladım. Hatta nemli kalmaması için vantilatörü kurup 1 saat kadar çalıştırdım. Sonra dondurucu kısmının montajını tekrar yapıp dolabı çalıştırdım. 1 hafta kadar bekledikten sonra farkettim ki hava kanallarının bir kenarından su sızıyor ve bu su dondurucunun tabanında donuyor. Bu donan tabakayı 2 defa temizlememe rağmen bu olay devam ediyor. Bu şekilde hava kanalları yavaş yavaş tekrar donacak.

Konunun uzmanı arkadaşlarım bu konuda bana bir tavsiye verebilirler mi acaba? Aşağıda dolap ile alakalı bahsettiğim yerlerin fotolarını ekliyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

gWRL7N.jpg
7NZ8ll.jpg


9dlpM8.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst