Tamamdır hocam, biz hiç açmayalım bundan sonra kapağı. Bakalım yarına ne olacak. Çok teşekkür ettim.
 
merhaba sayfanızı yenı kesfettım ve beniöde bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim bosh KSU4321/NE/02 MODEL no frost buzdolabım bundan 2 sene öncesine kadar tıkır tıker calısırken benım yaz tatılınde oldugum surede elektrıklerın gıtmesı ve ıcınde bulunan gıdaların cozulmesı ıle ortaya cıktı straforlar fln cıkartıldı su an deepfreeze kısmında strafor varmı yokmu onu bılmıyorum suan kı sorun ust kısmın mukemmel sogutması fakat alt kısmın hıcbırsekılde soğutmaması 0 bölmesinin olduğu kısımda sürekli damlacıklar bulunmakta hiç soğutmuyor en son 11 inci ayda servis geldi ve kompresör sıkışıklığı için bir parça değiştşrdi ve kapı siviçini değiştirdi 80 tl verdim aynı sorun bir kez daha çıkar ise kapı siviöini değiştirin dedi ve değiştirdik o tarihten bu yana dolap 2 gün normal çalışıyor sonrasında yine aynı durum ne yapabiliriz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürle r
 
s.a ustalar kore malı bosch ksu 6460 bir buzdolabı var arızasıda dolap çalışıyor soğutmasında bir problem yok otomatiğede geçip tekrar çalışıyor yalnız daha sonra bir duruyor daha çalışmıyor üstte ana kart var oda değişti ama soru bir türlü çözülemedi yardımcı olursanız memnun olurum..teşekkürler
 
Defrost taymır ından yada buzlukta bulunan sensörlerden olabilir.
 
Selam beyler.
Bende 2003 model arçelik 5230 nf fh buzdolabı var.Bir sorun dışında dolap gayet iyi çalışıyor .Dolabın büyük olan bölmesini açtığımda koku filtresinin olduğu yerden su damlaması yapıyor...Resimde de göreceğiniz üzere aşağıda motor yanında bir hortum var ve bu hortum şu anda tıkalı .
  • Bu hortum ne iş yapar ?
  • Normalde hep kapalımıdır ?
  • Eğer normalde açıksa bunu açmam, dolapta ki damlama işini çözer mi?
 
o hortum soğutucu petek altında bulunan tahliye kanalına bağlıdır. petek üzerinde oluşan buz defros işleminde eritilerek tahliye kanalı ve borusu yolu ile buharlaştırma kabına suyun akması sağlanır. o boru tıkalı ise içi buzlanma yaptığı içindir. sizin muhtemelen tahliye kanal ısıtıcınızda problem vardır ki tahliye kanalı buz ile tıkanmıştır. o yüzden su hava emiş ağzından akıtma yapar.
 
Teşekkürler Sayın kaynak.
Bu durumda boru içini bir şekilde temizlemek (buz var ise açmak) gerekiyor o zaman .
Yani ben temizledikten sonra yine tıkanırsa "sizin muhtemelen tahliye kanal ısıtıcınızda problem vardır ki tahliye kanalı buz ile tıkanmıştır. o yüzden su hava emiş ağzından akıtma yapar." tahliyekanal ısıtıcısın da problem var. Peki bu kanal ısıtıcısını (rezistans sanırsam ) ölçü aleti ile nereden ölçebilirim bu dolapların bir elektrik şeması varmıdır..
 
dondurucu bölmenin karşısında gördüğünüz kapak yerine tırnaklı olarak geçmedir. deliklere tornavida sokup kendinize doğru çektiğiniz zaman komple kapak çıkar ve soğutucu peteği görebilirsiniz. ancak buzlanma ve karlanma var ise tırkanların kurtulması zor olacağından kapak kırılabilir. tavsiyem dolabı 1 gün erittikden sonra bu işlemleri yapın. peteğin sol üstündeki grup soketlerin en altındaki kırmızı soket tahliye kanal ısıtıcı soketidir. yaklaşık 1 kohm değer ölçmen gerekiyor. ancak değer sağlam gösterse dahi sağlamlığına güvenmeyin. fiziksel olarak yapışkanı kalkmış ve deforme olmuş olabilir. bunu anlamak içinde peteği yerinden çıkartıp elle veya gözle ısıtıcıyı kontrol etmek gerekir. siz her halukarda bir ısıtıcı alıp yenisi ile değiştirin. başka sebebi yoktur.

kısacası ;

* 1 gün dolabı eritin.
* soğutucu petek yerine tırnaklı geçmedir kendinize çekerek yerinden çıkartın ve sağa sola çekerek tahliye ısıtıcısı sökün.
* ısıtıcının yapıştığı zemini (tahliye kanalı) güzelce kurutun parça yapışkan bant pislik vs kalmıyacak şekilde temizleyin. kurutmada saç kurutma makinesi iyi iş görür.
* yeni ısıtıcıyı güzelce kanala oturacak şekilde yapıştırın. ısıtıcının kendisi zaten yapıştırmadır. tahliye deliğinin içine de 3-4 cm kadar ısıtıcı kablosu içine giriyor. buna da dikkat edin. yapıştırdıkdan sonra da yapıştırdığınız ısıtıcının üzerine bir kaç su bardağı su dökün tahliye deliğinin açık olup olmadığını kontrol edin. suyun akış sesi duyulur. daha sonra toplayın çalıştırın. sorun çıkartmayacaktır
 
Sayın kaynak...

Sizin bahsettiğiniz son olarak gönderdiğiniz resimdeki gibi bir rezistans yok bu yüzden resimleri incelermisiniz. Soğutucu ızgaraların üzerinde gezdirilen bir rezistan var boru şeklinde 350ohm civarında bir direnci var iki ucunda kablo var ve bir soketle bağlanmış.


soğutucu ızgaraların bulunduğu yere su dökersem ilk mesaj da bahsettiğim hortumdan su gelmeli değil mi?


Tekrar ilginize teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst