netbook önerisi ?

qeek

Üye
Katılım
23 Ocak 2010
Mesajlar
12
Puanları
1
merhaba arkadaşlar ben netbook almak istiyorum ama mühendislik için yeterlimidir yani proteus,matlab,outocad,3dmax,cad&cam:confused:... gibi yazılımlarda sorun çıkartırmı çıkartırsa hangilerinde çıkartırlar bide önerileriniz varmı

şu iki model nasıl acaba sizce;

ASUS EEEPC 1015PEM N550 2GB 250GB W7S BEYAZ, ASUS - Netbook(Mini Bilgisayar)

ASUS 1015PEM-WHI104S N550 2GB 320GB W7S, ASUS - Netbook(Mini Bilgisayar)
ayrıca 3dsmaxi çıkartabilirim
şimdiden teşşekkürler:D
 
Asus Önermem...
Ben aldım pişmanım. DELL çok daha kaliteli çok daha uzun ömürlü..
 
arkadaşım proteus tamamda matlab le autocad konusunda çalıştırsa bile çok kasacaktır.hani asus bence çok iyi bir marka hani toshiba ile sony benim için boşuna para kaybı.asus hem kaliteli hem o kadarda pahalı değil ama o tür programlar için hp veya dell de alabilirsin biraz daha para koyarsın ve notebook alırsan daha iyiy olur BENCE.
 
netbook standartlarıyla bu programları randımanlı kullamazsın.
 
Netbooklarla autocad çalıştıramazsın ekran kartı ve işlemci gücü mühendislik programlarını çalıştırmaya yetmez. Atom işlemci mimarisi intelin az enerji tüketmesi için tasarlanmış en düşük güçlü işlemcilerinden birisidir.

Tavsiyem Asus'un 11 inc veya 13 inc notebooklarından birini alıp rahat etmendir.
 
Asus LCD ekran menteşeleri ve tuş takımı bir zaman sonra genleşmeden dolayı çok çabuk deforme oluyor. Donanım olarak şu ana kadar en çok hatalı ürün çıkartan firma asus Notebook ve Netbook' tur. Driverlar hakikaten dengesiz bir şekilde güncelleme ve upgrade'te pc'yi çökertecek kadar kronik problemlerle dolu. Ben 2009 da aldım. hala 2008 driverları kullanıorum. Yetkili servisi hiç birşey yapamadığını söylüyor. Pc kasası sert malzemeden olduğu için hafif bir çarpmada direk çatlayıp kırılıyor...
bilginize.
 
Sizin sorununuz zannediyorum ki Asus firmasının çıkardığı hatalı bir seri yüzünden gerçekleşmiş. Aslına bakarsanız en az hatalı seri üreten firmardan birisinin Asus olduğunu söyleyebilirim. Acer'in, HP'nin ve fiyat olarak daha yüksek olmasına rağmen Toshiba'nın da hatalı seriler ürettiğine şahit oldum. Sony'in ürettiği bir model ise tam anlamıyla faciaydı.

Genel manada bakıp Asus'un dünya çapında servis hizmeti verdiğini de göz önüne alırsak teknik elemanlar için iyi bir seçim olabilir. Tabi sorunlu bir seri seçmemek koşuluyla.
 
Marka olarak size Asus veya Acer öneririm, çünkü üniversitede mühendislik okuyan abilerimden bu 2 markayı çok sık duydum.

 
Şantiyede kullanılan ve tesiste kullanılan tek pc Dell. Honeywell, Endress+Hauser, Siemens gibi büyük şirketler sahada Dell kullanıyor. Otomasyon ve kullanılabilirlik anlamında Asus'u geride bırakıyor. Tabiki sonucunda tercih meselesi, Benim için en büyük kriter kendi tecrübemden sonra Notebook'un dış kasasındaki malzemenin kalitesi, Donanım uyuşması ve Aksesuar desteği.
 
netbook yerine notebook almanız sizin için daha iyi olacaktır. proteus dışındaki diğer bütün yazılımlarda donanımsal olarak sıkıntılar yaşarsınız. ekran kartı ve işlemci olarak çok zayıf kalıyorlar netbooklar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst