Nereye Yatırım Yapmalı?

burakmyb

Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama buraya yazmak istedim. Şubat ayında elime 100,000 tl civarı yatırım yapmak için bir para geçecek. Alternatif enerji sistemlerine dönük bir yatırım yapmak istiyorum. Başka şeylerde olabilir tabi. Neler önerirsiniz?
 
hepsini bonoya yatır
aylık faizini harcanırsın.
 
sanayi bakanlığı nın proje kampanyasından mı bu para ?
 
:)bende bu para olsa yapacağım iş enerji sistemlerı olur mesela solar panelle (güneşten enerjı uretıp kullanmak 25 yıl garantılı solar paneller hiçbirşey yapamazsan ovadakı çiftçiye sözleşmelı elektrık satarsın olduğu gıbı kar olarak donuş yapar ustelık teşvik alırsın:)bol kazançlar arkadaşim:)
 
Arkadaşlar merhaba,

Ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama buraya yazmak istedim. Şubat ayında elime 100,000 tl civarı yatırım yapmak için bir para geçecek. Alternatif enerji sistemlerine dönük bir yatırım yapmak istiyorum. Başka şeylerde olabilir tabi. Neler önerirsiniz?

öncelikle hayırlı uğurlu olsun. şunu belirteyim ben sizin yerinizde olsam yani bu para bana ait olsa bir Eskişehirli olarak (ama Eskişehirli olmasam da bunu yapardım) 2 tane 1+1 ev alıp kiraya verirdim tanesi yaklaşık 400-450 TL den bu da bana ek gelir olurdu bunun yanında devamlı yatırım yapılan ve gelişmekte olan bir şehir olduğu için de yaklaşık 4-5 yıl sonra aynı evleri çok rahat 120-130 bin TL den satabilirsiniz. Gelelim yine benim hayallerimden biri olan ki inşallah bir gün gerçek de olur elektrikçi dükkanı açmaya. Evet bildiğiniz elektrik malzemeleri (kablo ampül anahtar priz vs.) satan iş kurardım. Ancak bunun yeri de çok önemli bence. Bodrum benim için ideal. Daha önce de bir konuda belirtmiştim bunu inanın yazın gelen yazlıkçılar tatil amaçlı geldikleri için ampul değiştirmek için bile uğraşmak yerine bir elektrikçi çağırıyorlar. Öyle bölgeler var ki tepelik ulaşımın zor olduğu insanlar mecbur kalıyor ve çağırıyorlar. Bunun için bir motorsiklet almanız ve 30-40 bin TL lik malzeme almanız yeterli olur. Yazın kazandığınız parayla bırakın 1 seneyi 2 sene bile yetecek stoğu yapabilirsiniz :) yaşadığım için biliyorum örneğin Gündoğan mevkisinde sadece 2 elektrikçi var ve bunlar sezonda aradığınızda 2 gün sonrasına gün verip 10 metre antigron kablo çekimi ve bir 16A lik sigorta değiştirme için 120-130 TL gibi paralar alıyorlar. harcadığı zaman yol dahil 45 dakika. Hemen bir hesaba girelim Cem yılmazın dediği gibi çok severiz kimin ne kadar kazandığını hesaplamayı günde bunun gibi 5 ev gezse ölü bir günde ki dediğim gibi 2 gün sonrasına randevu veriyorlar 600 TL para yapar 100 malzeme ve diğer giderler desen ki gitmez 500 kar. Bu günlük. ayda eder 15000 TL en ölü sezonda ortalama 4 ay iş yaparlar mayıs ortasından eylül ortasına 60.000 TL kim ayda, günde 5 saat ve sadece 4 ay çalışıp 5.000 TL kazanabilir? Kaldı ki bunun kış sezonunda da inşaat işleri var. Senede bir tane de en basitinden bina, site, pansiyon, plaj işletmesi işine taahhüt hizmeti verseniz o da size artı olur. Çok güzel paralar çok iyi bir iş bence :)

Bi emekli olursam eğer (65 ten sonra) bastonla da olsa giricem bu işe yapıcam bu anlattıklarımı :)
 
Bunu şaka gibi ! algıladım.Yatırım yapabilecek kabiliyette ! olan ( istisnalar müstesna o_O bittabiki ) forum katılımcısı olduğunu sanmıyorum :rolleyes:
 
yatır faize be kardeşim, ne uğraşıyon
edit konu başlığı 2012 de açılmış yeni farkettim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst