Nereden Başlamalıyım

KUROFMAN

Üye
Katılım
4 Kas 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
23
Öncelikler herkese iyi günler dilerim dilerim. ben elektronik haberleşme 1.sınıf öğrencisiyim ve elektronik bilgim neredeyse hiç yok.elektorniğe ilgim var ama aklımda çok fazla soru işareti var.arduıno kullanmayı öğrenmek istiyorum ama elektronik bilmeden oda pek bir işe yaramıyor.bu işe sıfırdan en basit hali ile nereden başlamalıyım.önerileriniz nedir?
 
bir de yakınlarda bir elektronik tamircisi bul, bedava çıraklık yap çekirdekten öğrenmek en garantisidir. direnç diyot kapasitör ölçmeyi öğren nerede nasıl kullanılıyor bak lehim yapmayı, parça sökmeyi öğren. en hayırlısı bu olur, hele ustan iyiyse işinde çok çabuk ilerlersin yazılım olayı kolay nette çok fazla bilgi var ama işin mekanik ve pratik kısmı yok denecek kadar az. kolay gelsin şimdiden.
 
Kişisel önerim Arduino ile vakit kaybetmeyin.

Elektrik mühendisi olan birisinden Arduino gibi bir μ denetleyici ya da μ işlemci tasarlaması beklenebilir. Zaten ileride sayısal elektronik dersinde bu konuları öğreneceksiniz.

İlerleyen zamanlarda μ denetleyici kullanımına aşinalık kazanmanın da faydası olabilir.

Sizin için en önemli konu temel bir elektronik bilgisi ve bunun altyapısını oluşturacak olan matematiği öğrenmek.

Benim tavsiyem MIT'nin 6.002 Devreler ve Elektronik dersini alın.

Matematik alt yapısı için yüksek matematik derslerini de alabilirsiniz.

Mühendislik düzeyinde elektronik eğitimi için gerekli türevli denklemler, karmaşık sayılar gibi matematik konularını da öğrenmekte fayda var.

Diyelim ki tüm bu konuları bitirdiniz.

O zaman daha önce paylaşmış olduğum biraz daha matematik tabanlı Ali Hajimiri tarafından verilen giriş seviyesi analog elektronik derslerini almanızı tavsiye edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst