Nem sensörü ve alarm

Sms cihazı da iki dijital giriş ve iki dijital çıkışa sahip. Yukarıda şeklini paylaşmıştım ama nasıl tetikleniyor bilmiyorum. Nasıl anlayacağımı söylerseniz ben bakarım size söylerim.
DI (Digital Input) lara takmanız gerekiyor . O cihazın fotoğrafı veya ürün kodu internet üzerinde bir linkini paylaşabilir misiniz ?
 
Ürünün üzerinde ne bi marka var nede başka bir yazı. Sadece sms controller olarak geçiyor. Konya da istanbul caddesi elektronikciler çarşısından aldım. Üstünde yazılı olan tek şeyi çizdim ve yükledim. Yukarıda girişlerin üzerinde yazılı olan yazılardan başka bir ibare yok.
 
Oncelikle girişlere kaç volt vermen gerektiğini bilmelisin onu bildin diyelim cihazı kodlayabilirmisin DI1 aktif olduğunda su numaraya sms at diye ?
 
Evet onu kodlarım ben. Sms Cihazı 12 V ile çalışıyor. Sensör cihazı ise 220 v ile çalışıyor içini söküp baktım rollerin üzerindede 12 V yazıyor.
 
Bence sen öncelikle cihazı programla . İçerisine DI1 girişi aktif olduğunda kendi numarana mesaj atıcak şekilde. Daha sonra DI1 in + ve - uclarına öncelikle 5 volt sonra 12 volt deneyerek sinyal yolla :)
 
Tamam bunu yapayım ama öncelikle ışığı nasıl yakabilirim. Daha önce bahsettiğiniz gibi yeşile + bağlıcam ya bunu farklı bir yerden 12 V lük adaptör kablosuyla versem olur mu? Olursa hemen denicem sizede resmini atıcam. Birde bu DI1+ ile - arasında ki fark nedir. Araştırdım ama bulamadım. Birine akım veriyoruz sanırım tetiklenmesi için ama diğerinin görevi nedir biliyor musunuz ?
 
DI1+ ya +voltaj DI- yede verdiğin + voltajın - ucunu verceksin , 12 volt adaptorun - ucuna lambanın + ucunu bağla lambanın - ucunu yeşile beyazıda adaptorun + ucuna bağla ve dene.
 
Yaa neme göre haber yok nemi sadece ekranı üzerinde gösteriyor ama cihazın kendisi zaten kodlanabilen bir cihaz. C++ dili kullanıyor. Sadece sıcaklığa göre röle çıkışı olan bir sensör. Sıcaklık düştüğünde ısıtıcıyı açacak ve sıcaklık arttığında klimayı açacak. ama ben bunu telefon ile kontrol etcem, telefona mesaj atıcak, ayrıca telefonla gönderdiğim mesaj ile de klima ve ısıtıcıyı açıp kapatıcam . telefon ile haberleşme sağlaması için AT companentleri ve C++ ile kodlanması gerekicek. Sorunum bunu kodlamak diilkiii tek problem olan şey elektrik kısmında, bağlayamadım.

Hem cihaz kendisi açıp kapatacak (otomatik) hemde sen istediğinde elle müdahale edebileceksin? İstediğin tam olarak bu mı?

Yoksa cihaz sana durumu bildirecek sen gerekli görürsen mi aç kapa yapacaksın?
 
Evet acemi aynen öyle benim isteğime göre hareket edecek
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst