nem birikimi

dogum61

Üye
Katılım
9 Şub 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
yaptığım kuluçka makinasın da isdediğim değerlere ulaştım fakat tavanda su birikimi oluyor bunu nasıl hallede biliriz şimdiden teşekkürler(makinayı derin dondurucudan yaptım)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Nemin yoğuştuğu kısımda iç hava soğuk hava ile karşılaşıyor. Derin dondurucu ile yaptığını söylediniz. Cidarın izolasyonununda zaafiyet var. Eğer 20 - 30 mm fleks şilte izolasyon bulup cihazın tavanına arada boşluk kalmayacak şekilde bally yapıştırıcı ile yapıştırırsanız sorununuz kalmayacaktır düşüncesindeyim. Yoksa zaten yoğuşma oluşmaz.
 
ilk olarak cevap yazdığınız için teşekkür ederim tavan da birikmesinin nedenide tavan kısmıda içerisini görmek için 20cm-50cm ölçütlerin de cam yerleştirdiğimden dolayı oluşuyor ayrıca havalandırma için camı oynar yaptım uzun tarafındanda 0.3cm aralık bıraktım
 
Tekrar merhabalar...

gözlem için yaptığınız açıklıkta yanlış olan cam kullanmanız. Camın ısıl iletim film katsayısı yüksektir. Kullanmanız gereken çift katlı izolasyonlu çam kullanmalısınız. Buna örnek evlerde kullanılan ısıcam diye adlandırdığımız çift katlı camdır.Arasında boşluk olan boşluk diye nitelendirdiğim yerde aslında ısıl iletimi zorlaştıran inert bir gaz var. Gözlem yaptığınız camı çift katlı ısı cam ile değiştirirseniz yoğuşma sorununu çözersiniz. Ayrıca havalandırma için bıraktığınız açıklığı tam üstte ve gözlem camının yakınında değilde aşağıda bir noktada koymanız daha faydalı olacaktır.

Resimlerle konuya ekleme yaparsanız daha faydalı bilgi aktarabiliriz..

iyi çalışmalar.
 
Cevap yazdığınız için teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst