Nem Ölçer PLC Hakkında

Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar merhaba,

Benim önümde nemini ölçmek istediğim kimyevi bir madde var... Bu madde taşınırken nem miktarına göre ayrı tanklara basılacak.... Tanklara iletim sürekli aralıksız bant konveyör ile yapılıyor... konveyör hareket esnasında bu maddenin nemini ölçüp ilgili tanka geldiğinde tank kapaklarını açmam ve bunu PLC ile yapmam mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapacağım gerektiği ve ne tür sensörler algılayıcılar kullanmam gerekiyor... ?

Şimdiden herkese teşekkürler...
 
Dinamik bileşen üzerinde nem ölçümü yapmak biraz zordur(tolerans sebebiyle). Mikro (HF) dalga kapasite ölçer kullanmanız gerekiyor fakat piyasada mevcut olanlar sağlıklı sonuç vermiyor. Nem ölçme mantığı çeşitli şekilde yapılmaktadır. Rezistif direnç, kapasitif değer bunlardan birkaçıdır. Standart bir veri elde edilebilmesi için karşılaştırma yapılacak (ölçülecek) materyallerin homojen yani yoğunluk/kütle aynı olmalıdır.Rezistif ölçümlerde şayet materyal katı ise kesinlikle sağlıklı değer okuyamazsınız. Kullanılan probların temas yüzeyi ve/veya ölçüm yapılan maddenin içindeki hava boşluğu eşitliği olmaz ise sonuç alınamaz. Bunun yerine hassas loadcell kullanılarak ve taşıyıcı sisteme dozaj (materyal/birimzaman) birimi koyulursa daha kararlı bir sonuç elde edileceğini düşünüyorum..

Kolay Gelsin...
 
Burada kullanman gereken malzemeler.

1. Nem transmitteri - nemi ölçüm 4-20 ma arası çıkış verecek. Kıyaslama ve eşik değer için
2. Enkoder - malzemenin konveyör üzerinde nerede olduğunu ve nereye geldiğinde tank kapaklarının açılacağını belirtmek için
3. Malzeme algılama sensörü - sistemin ilk tetiklenmeisi için
4. PLC - kontrol ve değerlendirme amaçlı
 
Ciddi bir ürün istiyorsan Hydronix tavsiye ederim. Kendi kalibrasyon pogramından, analog - dijital giriş çıkışlara , PLC haberleşmesine kadar her şeyi var.Mikro dalga ile ölçüm yapıyor.

Türkiye temsilcisi mikrohost sistem. Sitelerini incelerseniz çok geniş bilgi edinirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst