Negatif İyon Jeneratörü Hakkında

Katılım
22 Ağu 2017
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
34
Beyler ne zamandır şu negatif iyon muhabbetini merak ediyordum, Çin'de bunu yayan aletler 15_20dolar arası bu şekilde açık devreler ise 3ila 7 dolar arası satılıyor. Ben BİM den iyonizerli saç kurutma makinesini görünce aldım zaten lazımdı 60 liraya. İçinden iyonizer parçayı çıkardım ahanda bu. Şimdi bunu harici kullanmanın yoluna bakacagım. Ucunda püskül gibi bişey oluyo bunlarin maddesi nedir bilemedim. Bunu 7.24 çalıştırmanın zararı olur mu acep?
Birde resimleri atıyorum . direk prize bağlanabilir sanırım AC akımla çalışıyor yanlış görmediyem.
 

Ekli dosyalar

  • 3de4e38ddb25cfb.jpg
    3de4e38ddb25cfb.jpg
    329.6 KB · Görüntüleme: 79
  • 61d81f5165b0369-456x608.jpg
    61d81f5165b0369-456x608.jpg
    52.1 KB · Görüntüleme: 68
  • 1476538167364c7.jpg
    1476538167364c7.jpg
    550.7 KB · Görüntüleme: 69
  • cdf04e94e903052.jpg
    cdf04e94e903052.jpg
    554.5 KB · Görüntüleme: 64
bildiğimiz tüplü tvlerin yüksek gerilim trafosuna benziyor bu..
 
evet flyback trafosu elektro şok bobinini aynısı gibi ama nasıl çalışıyor onu araştırmak lazım. dikkatli olmak lazım ben çinde 4kw lık bir tane aldım maksimum çalışma süresi 1 dakika sonra yanar. :) kendi üzerimde denedim çok güzel can acıtıyor. başkalarını korkutmak için çok güzel sesini duyan ışığını(çakmasını) gören tırsıyor. iyi ki filmlerde bayıltıyor adamı felç ediyor diye korkutuyorlar. yanlız bu alet 220 voltta nasıl çalışıyor onu merak ettim
 
evet flyback trafosu elektro şok bobinini aynısı gibi ama nasıl çalışıyor onu araştırmak lazım. dikkatli olmak lazım ben çinde 4kw lık bir tane aldım maksimum çalışma süresi 1 dakika sonra yanar. :) kendi üzerimde denedim çok güzel can acıtıyor. başkalarını korkutmak için çok güzel sesini duyan ışığını(çakmasını) gören tırsıyor. iyi ki filmlerde bayıltıyor adamı felç ediyor diye korkutuyorlar. yanlız bu alet 220 voltta nasıl çalışıyor onu merak ettim
Üzerinde yazan değerlere göre bildiğimiz Türkiye prizlerine uygun değil mi? Teyid için soruyorum.. AC diye belirtmemiş ama HZ belirttiğine göre AC akımla çalışıyor.. Saç kurutma makinesinden söktüm çinde böyle ayrıca satılanlara da çok benziyor zaten.. Link >> https://www.aliexpress.com/item/327...hweb0_0,searchweb201602_10,searchweb201603_53
 
saç kurutma makinesinin üzerindeki devreyi de incelemek lazım 100-240 ac or 30v dc yazıyor şöyle böyle 1,5 kw diye yazıyor internette ev yapımı projeleri incelemek lazım nasıl kullanılır diye. benim ilgi alanıma pek girmiyor. linkteki çinmalı da aynı işi görür ama devrenin nasıl çalışması gerekiyor nasıl sürülür bilmiyorum.
 
Aynen 220 vac direk bağlayacaksınız, gerçi bu kabloları krımızı-siyah görünce biraz afallattırıyor insanı ... İyon çıkışı saçaklı veya iğneli olacak ki serbestçe ayrılabilsin bu elektronlar. 7/24 çalışmada sakınca yok zaten bir gün bozulacak ömrü biraz kısalır, yine de fazla kullanmak zararlı da oluyor her şeyin fazlası olduğu gibi.

Aile hekiminize veya varsa eş dost arasında doktorlara zararlarını sorun araştırın. Alıntıdır;
ÖNEMLİ NOT: Aşırı solunması halinde OZON solunum sisteminde tahribata sebep olur. Bu bakımdan ASTIM hastalarının dikkatli olmaları ve cihazın BANYO gibi aşırı nemli yerlerde kullanılmaması şiddetle tavsiye olunur…
 
Prize bağladım hafif cırcır böceği gibi ses yapıyor ama ne ölçüde işe yarar bilemiyorum. Sonuçta klimalarda şurda burda iyonizer lafı geçince bu tip şeyler oluyor içlerinde demekki..
 
Son düzenleme:
Gündeme cuk oturdu

 
Videoda naaıl yapmış bilemem.
Sizlere lise 2 kimya dersi ile ilgili bilgi vereyim.
Eğer konu ozon gazı ise;
Ozon, tabiatta NŞA da 2 molekül halinde bulunan O2 nin allotropudur.
O3 olarak kimya literatürüne geçmiştir. iki oksijen molekülünün zorlama ile 3 oksijen molekülü halinde birleşmiş halidir. Normal şartlar altında (NŞA) çabuk bozulur.
Zorlama dediğimiz, elektrik arkı veya kıvılcımlar ile 2 oksijen molekülünün birbirinden ayrılıp, diğer 2 oksijen molekülü ile birleşerek, 3lü okey masası oluşturması halidir.Ama, Bir atmosfer basıncı altında fazla dayanamaz ve masadan kalkar kendi gibi yalnız gezen bir oksijen atomu ile yine ikili oluşturur yani normal oksijen molekülü olur.
Biz ozon gazını genellikle kıvılcım arklarının bolca bulunduğu elektrik motorlarının yanında koklarız.
Kıvılcım ark oluşumu bu kardeş gezen iki oksijen atomunu birbirinden ayırır ve bu tek gezen oksijen atomu ise fazla dayanamaz ve başka bir 2li oksijen molekülü ile birleşip bir ozon molekülü oluşturur. Ozon (O3) molekülünün bu durumu dünyanın bizim yaşadığımız yüksekliğinde ve sıcaklığında yani (NŞA) da çabuk bozulur ve yine kendi gibi tekgezen bir oksijen atomu kardeşiyle ikili olan oksijeni yani (O2) oluşur ve normali budur.
Ozon gazı atmosferin yüksek kesimlerinde düşük basınçlı ve ısılı yerlerde bolca bulunur ve zaten biz de buna Ozon tabakası diyoruz.

Bir fan ile, havayı yüksek gerilim kıvılıcımları bulunan levhalar sisteminden geçirerek kolayca ozon yani O3 elde edilir.

Ağartıcıdır, çamaşırda kullanılır.
Tıbbi tedavide kullanılır.
Okksijen gibi yanıcı/yakıcıdır.
Mikropları öldürür.
Bir otobüs yolculuğunda birinden duymuştum. Adana Pozantı'da sanırım Sabancı'nın su arıtma ve dolum tesislerinde, depolarda havaya su püskürtülüyor ve Deponun yukarısındaki Yıldırım arkı üreten kısma doğru püskürtülen bu su damlalarının içindeki mikropların muhtemelen ozon ile arıtıldığı hakkında bir rivayet duymuştum

Başka varsa eklerseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Otelde kullanılıyor spreyle kötü kokuları bastırmak yerine arındırıp temizlemek adına, zaten piyasada mevcut ozon makineleri. Dediğiniz gibi kıvılcımlı arklı yerlerde oluşur cihazın içine bakma fırsatım oldu düşük güçteki cihazlar için pompa veya pervane gibi besleme devresi, YG (HV) jeneratörü ve metal halkalara sahip bir tüpten oluşuyor, Yg atlamaları burda gerçekleşiyor zaten.

https://tr.aliexpress.com/item/32704025705.html?spm=a2g0o.detail.1000023.5.2bcc8ddcINutRO

Zamanında @elektrofizikci arkadaşımız Ümit de bunları konu etmişti :).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,034
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst