Neden Temiz Yıkamıyor

ya tuz derken bildiğimiz tuz değil dimi...bir de tam olarak nerde bu tuz konulan yer...
 
bildiğimiz tuz yani sodyumklorür ama tabi daha ucuza mal olan tuzlar kullanılıyor diye biliyorum yoksa sofra tuzu kullanılmaz. Genellikle makinenin en alt kısmında sepetin altında dairesel bir kapak olması lazım onun içine konuluyor
 
merhabalar,
arkadaşlar bulaşık makinelerinde yıkama problemlerinin pek çoğu kullanım kaynaklı.markaya yada modele bahene bulmak ise en kolay çözüm.ürünlerin yıkma sınıfları ile kurutma sınıfları birbirinden farklıdır.yıkamada A sınıfı olan bir makine kurutmada B yada C sınıfı olabilir o nedenle satın aldığınız ürünlerin teknik bilgilerini iyi anlamalı ve kullanım bölgenize uygun ayarları seçmelisiniz.daha öncede sizlerle paylaşmıştım su miktarlarının en aza indirilmesi nedenli şikayetler için su alma miktarlarını artırdık diye.yalnız benim naçizane tavsiyem ne tür deterjan kullanırsanız kullanın kesinlikle tuz olmadan makinenizi çalıştırmayın.kullandığınız parlatıcıya çok dikkat edin ve su dolaşım sisteminin temiz olabilmesi içinde ayda 1 defa bulaşık makinesi temizleyicileri ile temizlik yapın.her ne kadar ürünler üst segmentlerde üretilsede hak verirsinizki yaşam standartlarımız(enerji-su) maalesef alt segment.

kolay gelsin
 
Tuz kullanıyor musunuz? Eğer tuz kullanılırsa bu durumun olmaması gerekir. Tabi siz fazla kirli bırakmıyorsanız.
 
bulaşık makinalarında su sertlik ve parlatıcı ayarlarının mutlaka doğru yapılması gerekiyor.çok yumuşak su olduğu zaman bile özellikle bardaklarda problem yaşarsınız,birde bulaşıkları iyice temizleyip koymamak gerekiyor üzerlerinde mutlaka kir olsun kirli olmayan bulaşık koyduğumuz zaman birde fazla deterjan koyarsak bardakların daha çabuk deforme olmasına nedendir
 
Dostum tek sorunun var senin :D
Genel olarakkarşılaşılan bir sorun,pervanelerinin gözü dolmuştur. Orta kısmından çevirerek çıkart ve temizle daha temiz yıkayacaktır.
Parlatıcını koymayı unutma bulaşıkların daha kuru çıkmasına yardımcı olur.
Tuzunuda koy makinanın yıkama esnasında suyu temiz tutar...
Filtrelerini de temizle ayrıca...
 
ben iki-üç ayda bir bimden aldıgım kalgonun yarısını sıcak suda erittikten sonra makina ilk açılışta su boşaltmasını bitirip deterjan aldığı sırada makina kapağını açıp döküyorum öylece boş yıkama yaptırıyorum çok faydası oluyor tavsiye ederim.koku kalmıyor. filitreleride ihmal etmeyim.
 
Selamun Aleyküm

Sorun çözülmüş gibi duruyor ama ek bilgi vermiş oliyim. Su gideri normalden yüksek olursa kirli suyu atamadığından içeride sorunlar oluyor. Diğer elemanlarda sorun görülmediğinden geç anlaşılan bir durum olabilir.

Hayırlı günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst