Daha önce Beckhoff'u duydunuz mu?

  • Reklamlarını görüyorum.

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    20
  • Anket kapatılmış .

Berkcan Berk

Siemens Temsilcisi
Katılım
1 Tem 2014
Mesajlar
42
Puanları
1
Konum
İstanbul
BECKHOFF, PC Kontrol teknolojisine dayalı açık otomasyon sistemleri geliştirir. Ürün yelpazesi, Endüstriyel PC’ler, I/O’lar, Sürücü Teknolojisi ve Otomasyon Yazılımı’ndan oluşur. Tüm endüstriler için, ayrı bileşenler olarak kullanılabilecek veya sıfırdan eksiksiz ve sorunsuz bir kontrol sistemi oluşturulabilecek ürünler bulunmaktadır. BECKHOFF'un “Yeni Otomasyon Teknolojisi” felsefesi, CNC kontrollü makine araçlarından akıllı bina otomasyonuna kadar uzanan, dünyanın her yerinde çeşitli uygulamalarda kullanılan evrensel, açık kontrol ve otomasyon çözümleri anlamına gelmektedir.

BECKHOFF, 62 ülkede faaliyet göstermektedir ve kendi ofisleri ve distribütörleri ile geniş bir satış ve teknik destek ağına sahiptir. BECKHOFF Türkiye merkezi İstanbul’dadır. İzmir ve Bursa’da bölge ofisleri bulunmaktadır. Ayrıca, tüm Türkiye genelinde BECKHOFF ürünlerini kullanarak otomasyon projeleri gerçekleştiren bir sistem entegratör ağına da sahiptir.

BECKHOFF Otomasyon, yaygın olarak kullanılan her haberleşme protokolü ve sinyal tipine uyumlu 400’den fazla IO çeşiti ile yüksek bir esneklik sunmaktadır.

Yüksek performanslı Endüstriyel ve Gömülü PC’leri, dünyanın en geniş fieldbus organizasyonu olan ultra hızlı EtherCAT ve daha bir çok avantajı ile tanışmak için aşağıdaki katalogları incelemenizi tavsiye ederim.

Beckhoff Genel Tanıtım Katalogları:
Ürünlere Genel Bakış
EtherCAT Genel Bakış
 

Ekli dosyalar

  • Neden Beckhoff.pdf
    1.7 MB · Görüntüleme: 157
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
BECKHOFF'un Diğer Firmalara Göre Avantajlı Tarafları
  • PC ve EtherCAT tabanlı otomasyon (Hız, performans, hassasiyet ve kapasite artışı)
  • 33 yıllık otomasyon tecrübesi
  • 1986 yılından bu yana güvenirliliği kanıtlanmış PC Tabanlı kontrol
  • EtherCAT ile ultra hızlı haberleşme
  • Geniş ve tamamlayıcı ürün yelpazesi (IPC, Servo Sürücü, Servo Motor, I/O Terminalleri, vs...)
  • Türkiye şubesi üzerinden teknik destek, eğitim
  • Büyük üretim kapasitesi ve kaliteli üretim
  • Almanya merkezde ve Türkiye şubesinde geniş stok imkanı
  • Sürekli büyüyen iş hacmi
  • Dünya çapında destek ve satış ağı
  • Yenilikler, İnovasyonlar
  • Dünya çapında gerçekleştirilmiş sayısız uygulama örnekleri
 
Beckhoff da OPC server PC demi çalışıyor, yoksa B&R daki gibi CF card ta mı? PC de çalışıyor ise PC göçtüğünde sistemi ayağa kaldırmak için kaç MB lık program kurulması gerekiyor?
Ayrıca reçeteler ve parametrelerin PC de tutulması gerekli midir?
 
OPC server PLC'den bilgi almak için kullanıldığından haberleşmek istenilen PC'ye kuruluyor.
Kurmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:
http://www.beckhoff.com/forms/twincat3/warenkorb.aspx?lg=en&title=TS6120-OPC-DA&version=4.1.0.94
Gerekli dokumantasyona da linkten erişebilirsiniz:
http://download.beckhoff.com/download/Software/TwinCAT/TwinCAT2/Infosystem/1033/chm/TcOpcServer.chm

PC göçtüğünde yeniden bu programı kurmanız gerekiyor. Ama genelde komple bir yedek almak en güvenli yoldur. Onun da kac mb tutacağı yedek alacağınız sisteme göre değişiklik gösterir.

Kalicidata, parametre reçete tutmak için birden fazla yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Beckhoff PC'lerde bulunan Nov-Ram alanıdır, 128 kb'lik alana sürekli yazılabilir ve datalar saklanır.
Diğer bir yöntemde ise S-UPS donanımı bulunan Beckhoff CPU'larda PC kapandığında bir dosyaya yazmak için gerekli ve yeterli bir zaman ayrılır ve bu zamanda datalar CF karta kaydedilir. CF karta veya Nov-Ram üzerine dataları kaydetmek mümkündür. Ayrıyetten PC'de bu dataları tutmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.
 
Güzel bir PLC. İşletmemizde bol miktarda kullanıyoruz. Ama kullanıcı olarak gördüğüm eksiklikler şöyle:
  • I/O ve diğer kartlarda bus karttan karta aktarıldığı için temassızlık sorunları yaşıyoruz.
  • Sıcaklığa karşı diğer PLC'lere göre daha hassas. Mesela bazı I/O gruplarının kapaklarını açarak çalıştırmak durumunda kalıyoruz.
Umarım Beckhoff bunları dikkate alır.
 
Bizde B&R üniteleri kullanıyoruz, Beckhoff'la arasındaki farkları merak ettiğimden bu soruları sordum daha önce aşağıdaki konuda B&R ın özelliklerini anlatmıştım. Bizdeki PC sistemlerinde periodik backup almak gibi bir zorunluluk yok. PC göçtüğünde herhangi bir PC ile 200Kb lık bir prg yükleyerek devam edebiliyorsunuz. Çünkü HMI, cf karttan çalışıyor. Detaylar aşağıdaki linkte açıklamıştım
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/b-r-plc-ve-dökümanlar-ingilizce.94997/#post-586060
 
Son düzenleme:
Bizde B&R üniteleri kullanıyoruz, Beckhoff'la arasındaki farkları merak ettiğimden bu soruları sordum daha önce aşağıdaki konuda B&R ın özelliklerini anlatmıştım. Bizdeki PC sistemlerinde periodik backup almak gibi bir zorunluluk yok. PC göçtüğünde herhangi bir PC ile 200Kb lık bir prg yükleyerek devam edebiliyorsunuz. Çünkü HMI, cf karttan çalışıyor. Detaylar aşağıdaki linkte açıklamıştım
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/b-r-plc-ve-dökümanlar-ingilizce.94997/#post-586060

Beckhoff PC tabanlı kontrol çözümleri üreten bir firmadır.

PC'nin içerisinde bir Windows işletim sistemi (Windows CE, Windows XP Embedded, Windows XP Pro, Windows 7 Embedded, Windows 7 Pro vb. gibi) bulunmaktadır. TwinCAT run-time olarak PC içinde çalışmakta ve böylece real-time olarak PLC kontrolü, hareket kontrolü ve cnc kontrolü yapılabilmektedir. EtherCAT dünyanın en geniş ve yaygın ethernet tabanlı fieldbus organizasyonu olup öncülüğü Beckhoff yapmaktadır. Ekstra bir karta ihtiyaç duymadan PC'nin ethernet kartı aracılığıyla real-time olarak çevre birimler ile haberleşebilirseniz.

TwinCAT HMI yazılımı görsel ekranlar tasarlayabilir ve PC üzerinde HMI sayfaları olarak gösterebilirsiniz.
TwinCAT HMI yazılımı da yine PC nin içinde bulunan bir yazılımdır.

PC üzerinde Compact Flash kart veya Hard Disk bulunabilir. Tüm datalar (işletim sistemi, TwinCAT) bu ortam içinde saklanmaktadır. Projenizi bitirdikten sonra bir Compact Flash okuyucu aracılığıyla CF içindeki tüm dosyaları kişisel bilgisayarınıza aktarıp kolayca back-up alabilirsiniz.

Herhangi bir açılmama durumu yaşandığında yine CF okuyucu ile yedek almış olduğunuz dosyaları içine yükleyerek son haline geri döndürebilirsiniz. Periyodik olarak yedek tutmanıza gerek yok. Kullanıcının son kaydettiği reçete değerleri de bir dosyada tutulduğundan bunu da kartın içinden alıp, güncelleyerek son kullanıcının en güncel reçete değerlerini kaybetmeden kullanmakta mümkün.

Eğer daha detaylı sorularınız varsa aşağıdaki iletişim numaralarından bize ulaşırsanız memnuniyet duyarız.
 
Güzel bir PLC. İşletmemizde bol miktarda kullanıyoruz. Ama kullanıcı olarak gördüğüm eksiklikler şöyle:
  • I/O ve diğer kartlarda bus karttan karta aktarıldığı için temassızlık sorunları yaşıyoruz.
  • Sıcaklığa karşı diğer PLC'lere göre daha hassas. Mesela bazı I/O gruplarının kapaklarını açarak çalıştırmak durumunda kalıyoruz.
Umarım Beckhoff bunları dikkate alır.

I/O Terminallerini dikey veya yatay olacak şekilde raya monte olarak kullanıyorsanız temassızlık problemi yaşanmaması gerekiyor, pano hareketli bir platformda mı?
Beckhoff'un 2015 yılında çıkacak EJ Terminallerini incelemenizi tavsiye ederim.
http://ftp.beckhoff.de/download/press/2014/turkish/pr252014_Beckhoff_tr.pdf
http://download.beckhoff.com/download/press/2013/english/pcc_0414_ej_e.pdf

Beckhoff Bus Terminalleri 0 ila 55 °C aralığında sorunsuzca çalışmaktadır. Daha geniş bir sıcaklık aralığına ihtiyaç duyuyorsanız ise ET terminallerini önerebilirim. Sıcaklık aralığı -20 ila +60 °C genişletilmiş bu terminallerin depolama sıcaklığı -40 ila +85 °C olarak tanımlanıyor.

ftp://download.beckhoff.com/press/2010/turkish/pr412010_Beckhoff_tr.pdf
http://www.beckhoff.com/english/bus_terminal/et_bus_terminals_extended_temperature_range.htm

Ürünlerin büyük bölümü fansız olup, sıcak havanın yükselmesi prensibi ile uygun çalışma sıcaklığını korumaktadır. Bu yüzden hem Gömülü PC hem de I / O grubunu kullanırken üstünden ve altından en az 35 mm boşluk bırakılması gerekmektedir, ısınmanın temel sebebi bu olabilir.

Mounting.JPG
 
Aynı şekilde bizde çalıştığımız fabrikada bazı hatlarda bu modüllerden kullanıyoruz ve bizim başımıza da en çok kartların biribirne yapılan bağlantısının kopması.

Aynı durum nedense wago da yok. fakat wagolarda çerez gibi arızalanıyorlar..
 
21 yıldır çalıştığım şirkette aynı tip makinalar farklı PLC'ler ile imal edilmiş durumda. Özetleyecek olursam:
  • Önce Siemens S7 kullanılıyordu.
  • Daha sonra AB CLX5000 kullanıldı
  • Ve en son Beckhoff kullanılmakta.
Benim kıyaslamam diğer PLC'lerin de aynı ortamda çalışmasına göredir. Şunu söyleyebilirim ki; en sorun çıkarmayan CLX5000 PLC'ler. Ama Beckhoff'un yukarıda bahsettiğim sorunları olmasa başka sıkıntı yaşatmayacak. Dikkatimi çeken başka bir konu da şu:
S7 ve CLX5000 PLC kullanılan makinalarda I/O terminallerinin hepsi Beckhoff (Dnet ve Profibus). Onlarda sıcaklık yada temassızlık problemi yaşamıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst