Ne Kadar Deterjan Kullanmalıyız? Çamaşır makinesine ne kadar toz deterjan koymalıyız

Şimdiye kadar bir kere fazla attım sanırım onuda makine söyledi ondan sonra hep çamaşır bitince verdigi raporu okuyarak fazla deterjan atmadıgımı görüyorum, eğer fazla atarsam çamaşır makinem beni raporda uyarıyor yaklaşık 4 senede bir kere fazla deterjan atmışım.
zaten siemens kullanma kulavuzunda fazla deterjanın iyi temizlemeyeceği açıkca belirtilmiş, ama denilgiği gibi baynlar fazla atınca temiz olacak sanıyor.
 
yıkanacak olan çamaşırların kirlilik oranına ve miktarına göre deterjan koyulması gerekmektedir. Ayrıca bu miktar deterjanların içinde gelen ölçek miktarını geçmeyecek şekilde olacak.
 
paylaşımınızı çk yararlı buldum. Tesekkür ederim emeği geçenlere. Sayenizde biraz olsun bilinçlendik
 
Yararlı bir paylaşım olmuş, bu nedenle konuyu sürekli gündemde tutmak lazım diye düşünüyorum.İnsanlarımızın bilinç seviyelerinin yükselmesi hem kendilerine, hem de ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlar.Herkese iyi seneler dilerim.
 
Gram olarak değil de ölçü olarak verilse daha iyi olur kanaatim, ben en küçük çay bardağı ile atıyorum yine de fazla oluyor gibime geliyor

mobil<10kbps
 
bu konuyu ev hanımlarına anlatmak zor aslında makinelerde böyle sistem olması lazım ben konuyu yeni gördüm artık bizimkileri bu konuda uyaracağım
 
konu hoşuma gitti. güncel olsun. yarım çay bardağı ideal, ikna oldum.
 
Çok deterjan çok temizlik değildir
Az kullanılması gerekir çünkü çamaşır makinası çamaşırları birbirine sürtme yöntemiyle temizler fazla deterjan çamaşırda aşırı kaygan yüzey oluşturur ve temizlenmez
Yarım çay bardağı veya biraz fazlası ideal dir

Selamlar


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
kıymetli arkadaşlar, deterjan kullanmaya mecbur muyuz? mesela limon tuzu, sirke yada başka yöntem deneyenler var mı? deterjana alternatif neler yaparız? tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst