nasıl bir yol izlemeliyim tecrubelerinizi paylasırmısınız

yeni mezun

Üye
Katılım
5 Mar 2015
Mesajlar
30
Puanları
1
yeni mezun muhendisim ve 2 aydır bir pano fabrikasında calısıyorum. Sİmdilik her sey yolunda gibi duruyor. Teklif hazırlıyorum, malzemeleri ogreniyorum, hangi malzeme nerede kullanılır, nelere ek olarak neler kullanılır vs. Ayrıca bu malzemeleri bizzat gozlemleme imkanı buluyorum. Arada bunların autocad ortamında cizimide isteniyor. Pano boyutu ve bakır hesabını falan yapıyoruz. Ama kendimi ispatlamak ve maasımı artırabilmek adına nasıl bir yol izleyecegime dair bir fikrim yok. Gecen gun patronumuz bize fabrikadaki herkesin biz dahil calıstıgını ama verimli calısmadıgımızı ifade etti. Bizden teklif hazırlamak ve gozlem haricinde seyler bekledigini. Aksaklıkları giderip fabrikaya daha farklı seyler katmamızı bekledigini soyledi. Ama 2 aylık ve alt yapısı daha oturmamıs bir muhendis icin bu asamada bunları dusunmek zor gibime geliyor. Sizcede oyle degilmi. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Tecrubelerinizi benimle paylasırsanız sevinirim.
 
Patronun kısacası oturma demiş:) tipik patron işte 5dak. oturdunmu göze batarsın.Sen proje falan hazırlıyorsun birde fabrikadaki arızalar ile uğraşmaya kalksan işleri yetiştiremez çok yorulursun ve karşılığında yine aynı maaşı verirler.
 
ne bileyim masa basında isim olmadıgı zaman, dısarı cıkıp yapılan panoları dolastıktan sonra daha farklı napabilirim bir fikrim yok. İki ayagım bir pabuca giriyor gibi bi sey oluyor. Nasıl davranmalıyım nelere dikkat etmeliyim karar verip anlayamıyorum
 
Üretim aşamasında gördüğünüz aksaklıkları,makinaların daha verimli nasıl çalışması gerektiğini,ufak ama işe yarar projeler geliştirip işin hızını artırmak gibi çalışmalar yapabilirsiniz.Bunun içinde öncelikle imalata hakim olmalısınız.Gerekirse makinalarda siz kendiniz çalışın inceleyin makinaları.
 
Hocam, net konuşacam "kendini pazarlaman" lazım. Yaptığın işi abart, çok çalışıyormuşsun havasını ver. Çünkü senin patron tam bir Türk tipi patron. Senden şu an memnun değil, daha aktif ve daha girişken olmanı istiyor, muhtemelen seni ilerde fabrika içinde daha üst bir görev için düşünüyor.

En çalışkan patron bile, vasat bir çalışanın yarısı kadar performans göstermez ama ne hikmetse çalışandan hep fazla efor ister. Mühendisler ise sanki süpermendir. Mühendislerden çok fazla şey isteniyor lakin (maaş, prim) vermeye gelince birden piyasa koşulları çıkıyor.

Dediğim gibi, ya kendini pazarlayacaksın yada başka işe geçeceksin. Orta vade de ise ya kendi işini kurmayı düşünecek yada benim gibi kamuya girmeye bakacaksın. Tavsiyem kpss imkanı yani merkezi alımlar varken devleti düşün. Çünkü bu piyasa 60-65 yaşında emekli olunacak bir yapıya sahip değil.
 
Patronlara ne yapsan yaranamazsın,o yuzden yaptıgın ısten kendın memnunsan gerısını takma ılk once kendın menun ol yaptıgın ısten gerısı gelır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst