nasıl bir kompanzasyon?

dostum verilerinde bir tutarsızlık söz konusu fekat ekrem.kolu nun da dediği üzere işe 3 fazlı reaktif güç kontrol rölesi takarak başlıyabilirsin , tabi bunun yanında röleye gelen tek akım trafosunuda 3 e çıkarman gerek bu bir tadilat demektir , ayrıca bundan sonra işin bitmez , çünki mutlaka fazlar arası dengesiliğin vardır , yani fazlardan biri fazla akım çekiyodur. bu yuzden belkide yüksek te olsa monofaze takviyesi yapman gerekebilir , ya da en kesin çözümü maliyeti yüksek olsada komple bir çözüme gitmek yani komple tadilat gerekebilir , kompanzasyonla ilgili dinamik - pasif filtrli hormonik sistemler var , ama sen elektronikçi isen kompanzasyondan anlayan (ısrarla vurguluyorum ) anlayan birinden fiziki yardım alman benim düşüncem bu ...................
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar hakim olmadıgım bir konuda yardımızı rica ediyorum.fabrikamızın elektrikçi izne gitti reaktifleri almak da bana düştü.ben elektronikçiyim) bizim 3-5 ay öncesinde bir kapasitif cezamız var şimdi kritik değerlerde gidip geliyoruz %13-14 gibi Re %2 lerde.kom panomuz çok dar bu kadar büyüyeceğini hesaplamamışlar. 400 kva lık 1 trafomuz var.og den ölçüm yapılıyor.800/5 akım trafomuz var varko312 RGR var düzensiz bir kondansatör dizilişimiz var 10 kvardan başlıyor 1. gurup 20 -30 -30-45-40-40-40-70-90-110-90 gibi bir diziliş var.tüm kondansatörleri devreden çıkardığımda 1 faz 1000-1050 A akım çekiyor.cos fi 0.64 değerini gösteriyor.röle yi cos fi ye 1 e setli iken kompanzasyonu açtıgımda 1 i sağlıyor gibi görünüyor ama çogu zaman kapasitif bölgede kalıyor.dedim ya üsttekii değerlerle gidiyoruz.yapışık kontaktör yok.kondansatörler yeni sürekli ölçüyorum kollar arsında akım farkı çok olursa hemen değiştiriyorum.yani bir elektronikçinin yapabileceği ne varsa yapıyorum ama tıkandım.şöle Renin %3 Rc nin %1 olacagı bir gün görecekmiyim bilmiyom.ne yapmalı.daha problem bitmedi.bizim ikinci bir kompanzasyon panosu var orda cos fi yi %80 ne set ettim öylelikle düşürebiliyom sayaç değerini ama yaptıgımın işin üç kagıdı oldugunu biliyom.onu ikinci durumda değerlendirelim. şimdi 1. panoyu temize çıkarmam lazım.ne yapmalıyım?

gözdenmi kaçırdınız yoksa benmi yanlış okuyorum arkadaşın reaktifi %2 lerde kapasitifi %13-14 gibi cosq 1 ayarlı.Cosq yi 0.98 e ayarlasa komp. reaktife kaysa...... olur gibi.zaten değerlere göre Rc den cezada.(Re % 20-Rc % 10 değişmediyse eğer.)
 
kap. ceza %10 değil %15 indüktif %20.cezada değiliz ama kap.sınırda. sanırsam ince bir araştırmaya girip kompanzasyonuda öğreneceğim artık
 
ben yanlış yazmışım( %15 Rc %20 Re ) cosq ayarını biraz düşürmen yeterli olacak.Re den %20 sınırına epey opsiyonun var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst