Nasıl çözülür

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
Üzerinde basınç sensörü, hidrolik silindiri ileri ve geri yönde hareket ettirecek iki adet 24 voltluk elektrovalf bulunan sistemin şu şekilde çalışması isteniyor. İleri butonuna basıldığında ileri valf enerjilenecek piston hareket edecek basınç istenilen değere ulaştığında ileri valfinin enerjisi kesilecektir. Geri butonuna basıldığında ise geri valfi enerjilenecek ve basınç istenilen değere ulaştığında geri valfi enerjisi kesilecektir. Piston, butonlara basıldığı müddetçe hareket edecektir. Sistemde bir adet basınç sensörü bulunmaktadır. Özellikle sorun piston ileri yönde basınca ulaştığında hareket kesildikten sonra geri nasıl hareket ettirileceğidir. Çünkü geri hareketi de aynı basınç sensörü kesecektir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Gerı hareketde neden basınc presotatına gerek duyuluyor. Madem elle basarak hareket verılıyor. Gerıde, basınc ıstenen degere ulasdıgındamı, ıstenen degere düşdüğündemı, açıklık varmı bu tabirde.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst