Nükleer Santral Kurulsun Mu?

ingiliz elçi seçimi bence de sıkıntılı, veliaht prens muhammed bin selman daha doğru bi seçim olurdu.

e yemek tercihi de mecburen değişirdi, manda yoğurdu, medine hurması, kestane balı ve yulaf ezmesi tarafları oldukça memnun ederdi herhalde.

yer tercihinde ise tarafların bilim ve sanattan anlamadıkları pardon hoşlanmadıklarını dikkate alırsak, ankapark dinozor ambiyansıyla şahane bi seçim olurdu.


görüldüğü gibi söylenecek ve yazılacak çok şey var ama herbokologlarla tartışmayı sevmiyorum. sıkıyı görünce zemini kaydır, konuyu değiştir gereksizliğiyle uğraşacak boş vaktim yok.
 
Eğer yaşamak istiyorsak insanlık olarak nükleer enerji kullanmamız şart. Yenilenebilir kaynakların tamamen devreye girmesi için geçen sürede maalesef çoğumuz hayatta kalamayacak.

 
Yer altından çıkarılan her varil petrol, her metre küp doğal gaz ve her ton kömür için bir yandan seviniyor, başardık diye umutlanıyorsak da, kendi kuyumuzu kazdığımızı bilmemiz gerekiyor!

1678816780546.png


İklim bu halde giderse ve gerekli yağış düşmezse depremden kötü günlere yakınız demektir.:(

Elon Musk insanlığı Mars'a götüremezse de hep birlikte dünyayı Mars'a çevirmeye az kaldı!
 
Herkes aslında burada teknik olarak konuyu değil ideolojisini savunuyor.
Konumuz konu değil konu üzerinden konumlanmak ise;

Barajlar, köprüler, otoyollar, tüneller, havalimanları, çeşitli santraller, savunma sanayii, havacılık.
Bunları başkası yapsa;
"Bak adamlar neler yapıyor. Millet aya gidiyor. biz hala patates yetiştirmeye çalışıyoruz". deriz.
Yapıncada
"Bunlar çokmu lazım, patates kaç para oldu haberin varmı? Millet aç" a dönüyor iş.

Çok kişi konunun şu tarafıyla pek ilgilenmiyor ama yinede eski mesajımı tekrarlayayım.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/nükleer-santral-kurulsun-mu.3/page-76#post-923687
 
81 sayfa olmuş bu konu daha da uzar gider bence
Türkiye mutlaka nükleer santral kurmalıdır bunun en başta nedeni:Rüzgar,Güneş ve hatta hidro elektrik santralleri bile sürekli aynı güçte elektrik vermez.Rüzgar az olur RES ler verimli çalışmaz hava bulutlu olur GES verimli çalışmaz kuraklık olur HES ler verimli çalışmaz bir ülkenin sürekli ve yüksek güçte elektrik üretmesi lazım bu birinci neden
İkinci neden de vatandaşlarına daha ucuz elektrik sağlamasıdır bu biz de geçerli değil çünkü yapılan anlşamaya göre doğalgaz,kömür ve diğer elektrikten ürettiğimiz santrallere göre fiyat pahalı hükümet buna destek olacak mı bilemiyorum.
Üçüncü neden de nükleer teknoloji Türkiye de olmalı ve hatta nükleer silah bile bulunmalı.Bugün ABD ve NATO Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına neden sessiz kalıyor askeri olarak cephane ve silahtan başka neden destek olmuyor.Çünkü Rusya'nın elinde nükleer silah var aynı saldırıyı başka bir ülke yapsaydı Rusya bile saldıran ülkeye müdahale ederdi elinde nükleer silah yoksa tabi ki.
 
nükleer santral karşıtlarını anlıyorum ve saygı duyuyorum ama allah korusun ermenistan veya bulgaristan nükleer santrallerinde yaşanacak bi kazada ne yapabileceğimizi açıklayabilirler mi acaba?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst